Svet arhiva vesti 30.01.2019

Mas: Sporazum o Bregzitu je jedino rešenje

Nova ekonomija 30.01.2019
Sporazum o Bregzitu koji su postigli Brisel i London predstavlja najbolje i jedino rešenje, ocenio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas. "Naša pozicija je jasna. Sporazum o povlačenju je najbolje i jedino rešenje za uredan izlazak," izjavio je Mas u… »

Polarni talas u SAD, nadmašeni rekordi, Minesota na -40

B92 30.01.2019
Čikago -- Sever SAD zaleđen je zbog polarne temperature i vetrova koji dolaze s Arktika zbog čega su vlasti uvele hitne mere zaštite stanovništva. Masa arktičkog vazduha izazvaće ekstremno niske temperature, koje će se, uz dodatni faktor vetra… »

Maduro optužio Trumpa: Naredio je moje ubistvo

Al Jazeera 30.01.2019
Predsjednik Venecuele je izjavio da je američki predsjednik naredio Vladi Kolumbije i lokalnoj mafiji u toj zemlji da ga ubiju. Predsednik Venecuele Nicolas Maduro izjavio je da je američki predsednik Donald Trump naredio Vladi Kolumbije i lokalnoj… »

Vrhovni sud Venecuele odlučio o sudbini guaida: Evo šta ga čeka (video)

Pravda 30.01.2019
Vrhovni sud Venecuele zabranio je lideru opozicije Huanu Guaidu da napusti zemlju i zamrznuo je bankovne račune opozicije i njenog lidera, rečeno je na sednici u Karakasu. Predsedniku Narodne skupštine zabranjeno je da napusti zemlju bez dozvole dok se… »

Vojska na madurovoj strani: Predsednik Venecuele pitao vojnike da li vole svoju zemlju i da li će ga braniti, a oni mu glasno…

Kurir 30.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pojavio se danas na terenu sa pripadnicima vojske uoči najavljenih antivladinih protesta. U scenama koje je prenela državna televizija, Maduro je viđen kako ide oko vojne baze Fort Tiuna u Karakasu rano jutros sa… »

Milorad Dodik: Smatram Kosovo unutrašnjim pitanjem Srbije!

Pravda 30.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije. - Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda - poručio je Dodik u Briselu. Milorad… »

Naoružani napadač ubio jednu i ranio 6 osoba na Korzici

Večernje novosti 30.01.2019
Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno kada je naoružani napadač danas otvorio vatru na ulici u korzikanskom gradu Bastiji. Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno kada je naoružani napadač danas otvorio vatru na ulici u… »

Tramp šefove službi nazvao naivnima

Danas 30.01.2019
Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas šefove američkih obaveštajnih službi, nazivajući ih „naivnima“ i „pasivnima“, nakon što su pred Kongresom rekli da je malo verovatno da će Severna Koreja uništiti svoj nuklearni arsenal i da… »

Amerika optužila Kinu i Rusiju da kriju svoj nuklearni program

Nova ekonomija 30.01.2019
Američke vlasti su optužile Kinu i Rusiju da nisu u potpunosti obelodanile svoj nuklearni program, tražeći veću transparentnost. Andrea Tompson, američka državna podsekretarka za kontrolu naoružanja i pitanja međunarodne bezbednosti, izjavila je… »

Ruski poslanik uhapšen u parlamentu zbog istrage o ubistvu

Večernje novosti 30.01.2019
Ruski poslanik Rauf Arašukov, koji se sumnjiči da je ugovorio dva ubistva, uhapšen je danas u ruskom parlamentu. Ruski poslanik Rauf Arašukov, koji se sumnjiči da je ugovorio dva ubistva, uhapšen je danas u ruskom parlamentu. Istraživački komitet… »