Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.02.2019

Stav svih srpskih klubova: Nećemo u Split i Dalmaciju!

Sputnik 13.02.2019
Vaterpolo savez Srbije i srpski klubovi uputili su danas dopis Upravnom odboru Regionalne lige, u kome se ističe da iz bezbedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone. VŠ i klubovi doneli su odluku na… »

„Tri sunca“ na severu Rusije (video)

Sputnik 13.02.2019
Jutros je na nebu iznad Jamalo-Neneckog autonomnog okruga bilo moguće da se posmatraju „tri sunca“ ili halo. Optička pojava „tri sunca“ na severu Rusije objavljena je na društvenim mrežama. Ovo je česta pojava za ovaj region, izjavio je za… »

Edukativna tribina o negovanju govornih navika

Sputnik 13.02.2019
Negovanje srpskog jezika i izražavanja jeste jedna od najvažnijih delatnosti na našim prostorima, koje je Ministarstvo za kulturu i informisanje zajedno sa Udruženjem „Izražajnost“ prepoznalo kao nacionalni projekat. „Upravo kultura govora i… »

Hoće li susret moćnih u Ankari sprečiti mračni scenario u Avganistanu

Sputnik 13.02.2019
Prirodan tok zbivanja u Avganistanu vodi ka direktnoj saradnji velikih sila u rešavanju ovog pitanja, ocenjuje za Sputnjik vojni analitičar Aleksandar Radić. Moskva i Vašington po svoj prilici pokušavaju da iznađu zajedničko rešenje za krizu u… »

Producent „Bi-Bi-Sija“ priznao: Snimci hemijskog napada u sirijskoj Dumi — izrežirani

Sputnik 13.02.2019
Producent sirijske redakcije „Bi-Bi-Si“ Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani. „Nakon šest meseci istrage bez sumnje mogu da potvrdim da je scena u bolnici u Dumi bila… »

Bošnjaci izazivaju najveću krizu u BiH iz koje se ne vidi izlaz

Sputnik 13.02.2019
Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske uticala je i na srpske ministre u bosanskohercegovačkom Savetu ministara da četvrti put zaredom glasaju protiv stavljanja na dnevni red Predloga godišnjeg nacionalnog programa BiH, kaže politički… »

Jevreji pozvali na akciju zbog rasta antisemitizma u Nemačkoj

Sputnik 13.02.2019
Nemački centralni savet Jevreja pozvao je danas na akciju nakon izveštaja koji pokazuje porast antisemitskih napada u zemlji. Dnevnik „Tagešspigel“ je izvestio da su preliminarni vladini podaci dostavljeni na zahtev levice pred Parlamentom pokazali… »

Rusija: Nove sankcije SAD su u suprotnosti sa svim pravilima slobodne konkurencije

Sputnik 13.02.2019
Sankcije koje su predložili američki senatori protiv Rusije u suprotnosti su sa svim pravilima slobodne konkurencije i međunarodnog prava, izjavio je predstavnik Gornjeg doma parlamenta Ruske Federacije Oleg Morozov. Kako je rekao, takvim merama, kao… »

Gasna Princeza otima Krim od Rusije

Sputnik 13.02.2019
Nekadašnja ukrajinska premijerka Julija Timošenko obećala je da će u slučaju pobede na predsedničkim izborima vratiti Krim u sastav Ukrajine i naplatiti od Rusije gubitke koje je njena zemlja pretrpela zbog otcepljenja tog poluostrva. Prema… »

Teroristički napad u Iranu: Broj žrtava porastao na 41

Sputnik 13.02.2019
Broj žrtava prilikom terorističkog napada, kada se bombaš-samoubica razneo na jugoistoku Irana, porastao je na 41, saopštili su iranski mediji. Kako se navodi, među stradalima ima i pripadnika Korpusa čuvara Islamske revolucije, ali i civila… »