Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.02.2019

Rusija namerava da iskoristi pravo za posmatranje izbora u Ukrajini

Sputnik 13.02.2019
Moskva namerava da iskoristi svoje pravo da učestvuje u međunarodnom posmatranju izbora u Ukrajini, a spisak kandidata za kratkoročne posmatrače poslat je Kancelariji za ljudska prava OEBS-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. U… »

Indija od Rusije naručuje „migove 29“

Sputnik 13.02.2019
Indija je Rusiji poslala zahtev za kupovinu 21 lovca MiG-29, saznaju ruski mediji pozivajući se na neimenovane visoke predstavnike indijskog vojnog sektora. Kako se navodi, na ovaj korak Indija se odlučila jer tamošnja vojska nema dovoljan broj aviona… »

U „Fukušimi“ počeli ogledi sa tečnim nuklearnim gorivom

Sputnik 13.02.2019
Energetska kompanija TEPKO, koja upravlja nuklearnom elektranom „Fukušima 1“, prvi put od nesreće počela je sa kontaktnim eksperimentima sa tečnim nuklearnim gorivom akumuliranim na dnu zaštitnog omotača drugog reaktora, saopštio je japanski… »

„Fejsbuk“ blokirao nalog šefa letonskog Sputnjika jer je prenosio miting

Sputnik 13.02.2019
Društvena mreža „Fejsbuk“ blokirala je lični nalog glavnog urednika letonskog Sputnjika Valentinsa Rožencovsa, nakon što je objavio snimak sa mitinga u znak podrške gradonačelnika Rige Nila Ušakova, prenose mediji. „Nedavno je ’Fejsbuk‘… »

Skijanje u Sočiju — kako to rade predsednici

Sputnik 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko zajedno su se skijali na jednoj od padina u Sočiju. Dvojica predsednika su napravila kratku pauzu u svojim razgovorima koji su počeli u sredu, i otišli do skijališta… »

Vanredan susret lidera u Prištini: Razlaz po svim pitanjima

Sputnik 13.02.2019
Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa. Kopredsedavajući tog tima… »

Pompeo optužio Rusiju da hoće da uništi NATO

Sputnik 13.02.2019
Rusija namerava da razruši NATO, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo tokom posete američkim vojnicima stacioniranih u Bemovu u Poljskoj. „Vremena su se promenila. Nekada smo se bojali sovjetske agresije. Danas su naši komandanti ponovo… »

Pao predlog budžeta Španije, slede izbori?

Sputnik 13.02.2019
Španski parlament odbacio je danas predlog vlade premijera Pedra Sančeza o budžetu za 2019. godinu, čime se povećavaju šanse za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ovakav rezultat glasanja prvi je veći poraz Sančeza u parlamentu, čime… »

Lavrov: Evropske sankcije Rusiji usvajaju se pod jakim pritiskom Vašingtona

Sputnik 13.02.2019
Evropska unija pokazuje zavisnosti i nemogućnost da Kijev natera da se pridržava Minskih sporazuma, pripremajući sankcije Rusiji zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Već smo odavno rekli da… »

Kremlj: Optuživanje Rusije za mešanje u izbore širom sveta postaje fobija

Sputnik 13.02.2019
Rusija nema nikakve veze sa sajber-napad na Centralnu izbornu komisiju Ukrajine, a ovakve optužbe postaju fobija, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Komentarišući izjavu načelnika ukrajinske sajber-policije Sergeja Demidjuka, koji je… »