Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.02.2019

Ne možete na Sever! Stoltenberg jasno odgovorio Prištini

Sputnik 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora, po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande Kfora. „Imamo Briselski sporazum… »

Zločin američke koalicije u Siriji ide pred Savet bezbednosti UN

Sputnik 13.02.2019
Rusija će podržati Siriju u njenom pozivu Savetu bezbednosti UN o napadu koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama na sirijski Baguz, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Što se tiče prigovora Damaska na napad… »

Juan vrti gde burgija neće: EU u strahu od uloge Kine na Balkanu

Sputnik 13.02.2019
Kina je najnoviji igrač u regionalnoj igri moći na Balkanu, a njene aktivnosti bude sumnju u EU da bi Peking mogao da iskoristi svoju ekonomsku snagu zarad političke dobiti, navodi se u izveštaju Minhenske bezbednosne konferencije za ovu godinu pod… »

Čepurin predao Vučiću Putinovo pismo

Sputnik 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u… »

Kakvo obuzdavanje? Amerika će nuklearno oružje razvijati do 2092!

Sputnik 13.02.2019
Nuklearni arsenal SAD, a konkretno bojeve glave, moraju da se modernizuju, izjavio je zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za nuklearna pitanja kontraadmiral Piter Fanta na konferenciji za nuklearno obuzdavanje. „Došlo je vreme da se koordinišu… »

Šta drugo? Gorbačovu je jasno šta je motiv Amerike za povlačenje iz sporazuma o raketama

Sputnik 13.02.2019
Odluka Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa uslovljena je željom da se dobije apsolutna vojna nadmoć i svetu diktira svoja volja, smatra bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov. „Nemoguće je ne… »

Haradinaj se izvinjava Amerikancima: Razumite nas!

Sputnik 13.02.2019
Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da voli Ameriku, ali da taksa na proizvode iz centralne Srbije neće biti ukinuta, iako je to od njega ponovo tražila administracija u Vašingtonu. On je to rekao posle sastanka u… »

OEBS: Nema ruskih vojnika u Donbasu

Sputnik 13.02.2019
U izveštaju Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini ne navodi se da su zemlji prisutni ruski vojnici, izjavio je šef Misije Erturul Apakan. Apakan je kao odgovor naveo da se u izveštajima misije nalaze samo „konkretne činjenice“ koje ne… »

Tači: Zbog male štete Srbiji, narušili smo odnose sa SAD

Sputnik 13.02.2019
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da nikada nije pomislio da bi Priština mogla da dođe u poziciju da se njen odnos sa SAD dovodi u pitanje. On je za Radio-televiziju Albanije rekao da ne veruje da postoji ijedan lider… »

„Lufthanza“ tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 evra

Sputnik 13.02.2019
Nemačka avio-kompanija „Lufthanza“ tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Kako javlja Si-En-En, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj… »