Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.02.2019

Osuđen zbog vređanja predsednika: Kao kaznu moraće da pročita biografije o Erdoganu

Sputnik 13.02.2019
Sud u Istanbulu proglasio je krivim penzionera Ali Šahina, koji je optužen da je govorio uvredljive reči protiv Redžepa Tajipa Erdogana, a za kaznu će okrivljeni morati da pročita 24 istorijske knjige o Turskoj, kao i nekoliko biografskih knjiga o… »

Netanjahu: Zajednički interes sa arapskim zemljama — rat sa Iranom

Sputnik 13.02.2019
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da planira da sarađuje sa arapskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na „zajednički interes rata sa Iranom“… »

Napetost između Rusije i Moldavije oko oslobođenih pilota: Opozivi i demarši

Sputnik 13.02.2019
Ministarstvo inostranih poslova Moldavije zatražilo je od Vlade da opozove Andreja Negucua sa funkcije ambasadora te zemlje u Ruskoj Federaciji, ne ukazavši razlog zbog čega je takva odluka doneta, prenose ruski mediji. Istovremeno, iz moldavskog… »

Stoltenberg o raketama: NATO će morati da odgovori ako Rusija ne ispuni zahteve

Sputnik 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će Alijansa biti prinuđena da odgovori u slučaju da Rusija za šest meseci ne ispuni uslove u skladu sa Sporazumom o raketama malog i srednjeg dometa. „Alijansa već neko vreme analizira… »

London namerava da kvari odnose između Brisela i Moskve dok je u EU

Sputnik 13.02.2019
Svojim pozivima uoči „bregzita“ da se protiv Rusije uvedu nove sankcije Velika Britanija nastoji da zakomplikuje budućnost izgradnje odnosa između Moskve i Brisela, izjavio je portparol ruske Ambasade u Londonu. Kako je rekao, Velika Britanija se… »

Kongres SAD želi da oslobodi opoziciju u Venecueli od isplate duga Rusiji

Sputnik 13.02.2019
Američki Kongres je pozvao međunarodnu javnost da oslobodi venecuelansku opoziciju od isplate državnog duga Rusiji. Taj stav je izneo član komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma SAD Bred Šerman, koji je postavio pitanje specijalnom… »

Crnogorski „vizionar“ najbolje zna kome pripada Nobel za mir

Sputnik 13.02.2019
Zvanična nominacija da se Nobelova nagrada za mir dodijeli premijerima Makedonije i Grčke, Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu, zbog postizanja Prespanskog sporazuma koji će omogućiti da Sjeverna Makedonija postane nova NATO članica, stigla je iz Crne… »

Kongres SAD nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

Sputnik 13.02.2019
Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel. „Vojna intervencija nije moguća opcija. Kongres je taj koji odlučuje gde i kada će američke snage… »

Priština popušta Americi, jer u suprotnom...

Sputnik 13.02.2019
Uz oštro pismo Vašingtona Prištini tamošnjim vlastima je očigledno predočeno da bi za njih dalje inaćenje sa najznačajnijim sponzorom takozvane kosovske nezavisnosti moglo da ima nesagledive posledice po budućnost. Otuda i potpuni obrt u… »

Samoubilački napad u Iranu: Poginulo 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde

Sputnik 13.02.2019
Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose tamošnji mediji. Kako se navodi, dogodio se napad na autobus u kojem su se nalazili iranski vojnici… »