Politika arhiva vesti 20.02.2019

Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod

Politika 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani… »

Kajlu skatu se ne sviđa stav Srbije prema Venecueli: Beograd na pogrešnoj strani istorije

Kurir 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike… »

"Burundi je povukao priznanje nezavisnosti Kosova i taj stav neće menjati"

Blic 20.02.2019
Burundi je generalno protiv secesije i zato je doneo odluku o povlačenju priznanja Kosova, rekao je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova te zemlje Ezekjela Nibidžira, a srpski ministar Ivica Dačić ukazao je da je Burundi svojom prošlogodišnjom… »

Tači: Bez sporazuma ulazimo u rizičnu fazu odnosa

Beta 20.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da će, ako ove godine ne bude postignut sporazum Kosova i Srbije, doći do rizične faze odnosa koji mogu da destabilizuju ceo region. "Poslednjih 12 meseci odnosi izmedju Kosova i Srbije su pogoršani. Nemam… »

Vučić i Fabrici o evropskom putu Srbije

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas sa šеfom Dеlеgacijе Evropskе unijе ambasadorom Sеmom Fabricijеm sa kojim jе razgovarao o еvropskom putu Srbijе, problеmima u dijalogu Bеograda i Prištinе… »

Napadaju Vučića jer se slikao s detetom, a prava istina je drugačija (foto)

Srbija danas 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Službu hematoonkologije sa sterilnim blokom Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Doktor Vukan Čupić". Predsednik Vučić je obišao blok i nakratko porazgovarao sa roditeljima i decom… »

Agenciji za borbu protiv korupcije: Vučić nije prekršio zakon

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saopštila je danas Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji. "Kako se u… »

Kroz Srbiju prošlo više od milion migranata

Politika 20.02.2019
U ovom trenutku je oko 4.000 migranata smešteno u 14 stalnih ili privremenih prihvatnih centara, kaže Nebojša Stefanović. Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Istanbulu da je od početka… »

Šreder: Priština će morati da ukine tarife namenjene Srbiji

Danas 20.02.2019
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je uvođenje prištinskih taksi na srpsku robu loša stvar i da je njihovo ukidanje preduslov da se strane vrate za pregovarački sto. Šreder je u intervjuu za Blic rekao da je „siguran da će… »

Nogo isključen iz Dveri

Politika 20.02.2019
Srđan Nogo je izjavio da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri i da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta „nezakonita, nepostojeća i svakako politička”. Dveri su iz svojih redova isključile narodnog poslanika Srđana Noga… »