Arhiva vesti 27.02.2019

"Grobari" u tri sektora na "Mitiću" – na derbi za 500 dinara

B92 27.02.2019
Prodaja ulaznica za 159. "večiti" derbi fudbalera Crvene zvezde i Partizana, za navijače crno-belih, počinje u četvrtak. Kako je saopštio Partizan, tri grupe njegovih navijača biće smeštene odvojeno. Sektor 1 ('kavez' na istoku) odvojen je za… »

Tači: Ni pod kojim uslovom Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odose sa SAD

Beta 27.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras izjavio da ni pod kojim uslovom i ni pod kojom okolnošću Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odnose i prijateljstvo sa SAD. Tači je, zajedno sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem, primio… »

Ponovo štrajk zaposlenih u Katastru

N1 Info 27.02.2019
Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) saopštili su da su od danas ponovo stupili u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji. Kako je saopšteno, na sastanku Štrajkačkog odbora u utorak, 26. februara, konstatovano je da RGZ i Vlada… »

Alegri odlazi iz Juventusa, da li je vreme za Zidana?

B92 27.02.2019
Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri saopštio je upravi kluba da na leto želi da napusti Torino i potraži nove izazove. Alegri posle četiri duple krune u Italiji, ali i izgubljena dva finala Lige šampiona, ima ponude iz Premijer lige… »

Andonović: Veoma smo zahvalni Evropskoj uniji i lokalnoj samoupravi na pomoći

Beta video 27.02.2019
VRANJE - Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Mome Andonović rekao je da tu školu poslednje tri godine pohadjaju deca migranti koja su se u 21. veku našla u teškoj situaciji da im bude uskraćeno elementarno pravo na obrazovanje. Andonović je kazao… »

Dvojica Srba privedena u Zubinom Potoku

Večernje novosti 27.02.2019
Policija tzv. države Kosovo privela je u Zubinom Potoku dvojicu Srba sa KiM zbog ilegalnog prelaska granice i šverca. Policija tzv. države Kosovo privela je u Zubinom Potoku dvojicu Srba sa KiM zbog ilegalnog prelaska granice i šverca, prenela je RTK… »

DIDS 2019 – digitalna transformacija kulture i nasleđa

B92 27.02.2019
Konferencija DIDS 2019 je postala svojevrsni brend u domaćoj internet zajednici, jer je reč o najposećenijoj konferenciji o internetu u zemlji. Ovogodišnju jubilarnu, desetu po redu Konferenciju Fondacija „Registar nacionalnog internet domena… »

Srbija na 71. mestu po kvalitetu života na listi od 80 zemalja sveta

SEEbiz 27.02.2019
BEOGRAD - Srbija se našla na 77. mestu na listi od 80 najboljih zemalja sveta, dok je na 71. poziciji u kategoriji kvalitet života koja obuhvata razvijeno tržište rada, političku i ekonomsku stabilnost, dobar zdravstveni i obrazovni sistem i drugo… »

Gvaido poručio iz Kolumbije: Vraćam se u Venecuelu i pokrećem nove proteste protiv Madura!

Kurir 27.02.2019
Venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido obećao je da će se uskoro vratiti u Venecuelu kako bi pokrenuo nove proteste protiv predsednika Nikolasa Madura. Gvaido je tu poruku uputio u utorak iz Kolumbije, nakon sastanka sa regionalnim diplomatama i… »

Paprika - novi srpski brend i značajan izvozni proizvod?

Večernje novosti 27.02.2019
Paprika bi mogla da postane novi brend Srbije i njen značajan izvozni proizvod, a trendovi pokazuju da Srbija preuzima deo tržišta Mađarske i Makedonije jer ima konkurentniju proizvodnj. BEOGRAD - Paprika bi mogla da postane novi brend Srbije i njen… »