Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

RYZE Tello dron za zabavu u vazduhu

Ekapija 08.03.2019
Dronovi (bespilotne letelice na daljinsko upravljanje) su poslednjih godina postali vrlo popularni. Dronovi nude vrhunsku zabavu – i to u vazduhu, a uz pomoć njih se mogu napraviti i fantastični video-snimci i fotografije iz ptičje perspektive… »

Novi međunarodni standard ISO 21401 za održivost usluga turističkog smeštaja

Ekapija 08.03.2019
Standard ISO 21401 novi je međunarodni standard iz oblasti turizma i srodnih usluga, koji standardizuje turistički smeštaj. Sistem menadžmenta održivošću smeštajnih objekata - Zahtevi, specifikuje ekološke, društvene i ekonomske zahteve za… »

Air France objavio indeks o profesionalnoj jednakosti muškaraca i žena

BizLife 08.03.2019
Foto: Air France Air France je jedna od retkih kompanija koju vode dve žene, Predsednica odbora direktora i Generalna direktorka. „ Ubeđena sam da su kompanije koje su posvećene rodnoj ravnopravnosti konkurentnije, atraktivnije i inovativnije. Naša… »

Planuli s rafova pivo iz Banjske, vino iz Velike Hoče

Dnevnik 08.03.2019
– Proizvodi srpskih proizvođača s Kosova i Metohije planuli su s rafova prodavnica u centralnoj Srbiji i očekujem da će se broj proizvoda uskoro povećavati – izjavio je za RTS državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović povodom… »

Nova runda jeftinih kredita, evro joj se nije obradovao

B92 08.03.2019
Evro se kretao blizu tronedeljnog minimuma u četvrtak pre sastanka Evropske centralne banke (ECB). ECB je najavila posle sednice nove stimulativne mere, odnosno novu rundu jeftinih dugoročnih kredita za banke, saopštila da pomera rok za prvo povećanje… »

Beograd ruši Bela vistu

B92 08.03.2019
Grad Beograd naložio je rušenje bespravnog objekta na Savskom keju, građanima poznatog kao restoran "Bela vista". Ovaj objekat nalazio se na keju duže od tri decenije, a na osnovu naloga grada vlasnik objekta, kompanija "Kepa komerc", sama je… »

BRIKS odrešio kesu - izdaje kredite od 40 mlrd. USD

B92 08.03.2019
Nova razvojna banka BRIKS-a izdaće obveznice u Južnoafričkoj Republikci i komercijalne papire u američkim dolarima u prvoj polovini ove godine. To je rekao predsednik banke K.V. Kamat. Nove obveznice u Južnoafričkoj Republici biće denominirane u… »

EBRD razmatra da obezbedi 500 miliona evra za projekte

Kamatica 08.03.2019
Regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitaj izjavila je večeras na Kopaonik biznis forumu da ta banka razmatra da obezbedi 500 miliona evra za finansiranje projekata u Srbiji. Ona je rekla da bi želela da EBRD ima još… »

Italijanska levica: Povratak otpisanih

Biznis i finansije 08.03.2019
U nedelju 3. marta širom Italije, u sedištima Demokratske partije (PD), u šatrama na trgovima, ponegde u kafani ili poslastičarnici, glasalo se za budućeg generalnog sekretara PD. Izabran je većinom od 66 odsto glasova Nikola Zingareti (Zingaretti)… »

Hilton proslavio prvu godinu u Beogradu

BizLife 08.03.2019
Foto: Promo U godini kada Hilton Hotels and Resorts grupacija zaokružuje prvi vek poslovanja širom sveta, hotel Hilton Beograd je, takođe, obeležio značajan jubilej – prvu godinu u srpskoj prestonici ispunjenu brojnim priznanjima i izuzetno… »