Ekonomija » Arhiva vesti za petak 08. mart 2019

E-trgovina u Srbiji sve dostupnija i bezbednija

RTV 08.03.2019
RTV: E-trgovina u Srbiji sve dostupnija i bezbednija
BEOGRAD - U Srbiji već postoje i srpski elektronski novčanici kompanije Ipay, a od početka aprila i sistem instant plaćanje će ući u drugu fazu, pa će moći da se plaća preko aplikacije banke na mobilnom telefonu i u trgovinama 24 sata dnevno 365 dana godišnje, rečeno je na savetovanju... »

2 miliona potrošeno uzalud - pijaca na Delijskom visu pred zatvaranjem

Južne vesti 08.03.2019
Tri godine nakon pompeznog otvaranja u predizbornoj kampanji i uloženih 2 miliona dinara u izgradnju i opremanje, pijaca u niškom naselju Delijski vis verovatno će biti uklonjena jer su meštani Javnom komunalnom preduzeću Tržnica podneli nekoliko peticija da se uklone tezge. Da pijaca nije... »

Bušle: Energetska zajednica zabrinuta zbog odluke Srbije o Turskom toku

Nova ekonomija 08.03.2019
Naš strah je bio i ostao da će projekat i način na koji je Agencija za energetiku Srbije osmislila izuzeće novog gasovoda iz pravila Evropske unije doprineti dominaciji Gasproma i Srbijasa na tržištu gasa u Srbiji, ovako odluku Agencije za energetiku Srbije u vezi sa izgradnjom gasovoda kroz... »

Stižu izvršitelji: Infostan poslao 140.000 utuženja građanima Beograda

Nova ekonomija 08.03.2019
Ukoliko imate bilo kakav dug prema Infostanu ovih dana možete očekivati tužbu. Ovo preduzeće šalje izvršitelje i za dugovanja nastala pre nekoliko godina. Opomene pred utuženje dobilo je oko 140.000 Beograđana koji tvrde da im nista nije jasno i da im se napalćuje ono sto su platili, navodi... »

Ipak novi kolovoz na delu Koridora 10

Politika 08.03.2019
Zbog pukotina u asfaltu na završenoj deonici između Proseka i Bancareva kod Niša građevinska operativa vraćena na saobraćajnicu koja tek treba da bude puštena. – Popravka oštećenja ide na račun izvođača radova. Niš – Pukotine po asfaltu na kolovozu novog i modernog auto-puta Beograd... »

„Turskim tokom” neće teći samo ruski gas

Politika 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije ponovo dala saglasnost za izuzeće ovog gasovoda od pristupa treće strane. – U obrazloženju stoji da „Gastrans”, koji gradi ovaj gasovod, manji deo kapaciteta mora da ustupi i trećoj kompaniji koja ima dovoljno gasa. Savet Agencije za energetiku Republike... »

Češća kontrola – manji rizici pri zapošljavanju u inostranstvu

Politika 08.03.2019
U Srbiji registrovano 119 privatnih licenciranih agencija, a od početka ove godine jednoj oduzeta dozvola. Rad u auto-industriji u Češkoj, obezbeđena viza na dve godine. Plata u proseku 850 evra. Sat rada u fabrici u Slovačkoj 2,5 evra. Uslov da kandidat ima do 45 godina. Ugovori se u oba... »

Egipatska ambasada bi avio-liniju od Niša do Hurgade, zahtev već poslat

Južne vesti 08.03.2019
Sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” uskoro bi putnici mogli da lete do egipatskog turističkog grada Hurgade, jer je, kako kaže ambasador ove zemlje Amr Alguveilija, zahtev za ovu liniju već poslat Direktoratu za civilni vazdušni saobraćaj. Velika i neiskorišćena šansa je, složili... »

Saradnja sa „Gaspromom” za energetski bezbednu Srbiju

Politika 08.03.2019
PANČEVO - Na svečanosti povodom početka radova na izgradnji gasne termoelektrane toplane u Pančevu, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je danas da će saradnja sa „Gaspromom” učiniti Srbiju energetski bezbednom zemljom. Antić je električnu energiju koja će se... »

CBCG: Odobreno 2,93 milijarde eura kredita

SEEbiz 08.03.2019
PODGORICA - Banke su u decembru odobrile kredite od ukupno 2,93 milijarde eura, što je pad od 1,9 odsto na mjesečnom nivou. Prema podacima Centralne banke (CBCG), u odnosu na isti period 2017. godine odobreno je 8,5 odsto više kredita. Odnos između kredita i depozita na kraju decembra je bio... »

©2019 Netmark d.o.o.