Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

Ekspodirao promet na Beogradskoj berzi

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi eksplodirao je poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, dostigavši 1,53 milijarde dinara (12,9 miliona evra), zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, dok je aktivnost na tržišstu akcija bila… »

Uvedeno e poresko uverenje, ušteda dva miliona evra

Večernje novosti 08.03.2019
Uspostavljanjem elektronske usluge delimično je rešena najdugovečnija preporuka Sive knjige koja datira još iz 2009. i jedan od prioritetnih zahteva članova NALED-a. Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i… »

Haradinaj registrovao "svoju " Trepču

Mondo 08.03.2019
Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, objavio je danas na Faceboku da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat Trepča registrovan u Ministarstvu trgovine i industrije Kosova, u skladu sa zakonima te samozvane države. Foto: Beta/Armenija Zajmi… »

Kostić dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Crveni krst Srbije dodelio je, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, priznanje Zlatni znak Miodragu Kostiću, predsedniku MK Grupe, za izuzetan humanitarian rad i odgovornost pokazanu prema pripadnicima ugroženih društvenih grupa. Nagrada je… »

Pet investitora u trci za Komercijalnu banku

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD – Mesec dana nakon što je Ministarstvo finansija odabralo savetnika za izbor strateškog partnera za Komercijalnu banku, interesovanje za njenu kupovinu pokazalo je pet investitora, piše „Blic". Tri su strateške kompanije koje već imaju… »

Osmi mart u Beogradu: Kad žene marširaju

B92 08.03.2019
Više stotina ljudi protestovalo je na 8.mart u centru Beograda zbog položaja žena u Srbiji. Protestni marš povodom Međunarodnog dana žena prošao je beogradskim ulicama. Kolona je krenula sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, prošla kroz Kralja… »

Inicijativa "Pojas i put" - Još jedna zemlja u igri, gradi tunel

B92 08.03.2019
Helsinki -- Finsko preduzeće "Finest" saopštilo je da je potpisalo memorandum o razumevanju s kineskom kompanijom "Tačston" o finansiranju izgradnje železničkog tunela. Naime, železnički tunel povezivaće Helsinki sa prestonicom Estonije, Talinom… »

Čadež: Dragocena uloga privrednika u izgradnji zajedničkog tržišta

Beta 08.03.2019
Predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) Marko Čadež izjavio je danas da privrednici i njihove poslovne asocijacije najviše mogu da doprinesu zajedničkom… »

Kopač: Agencija za energetiku Srbije nije ispunila uslove Energetske zajednice

N1 Info 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje… »

Arapski P&O Ports– od memoranduma sa ministarkom Mihajlović do ponude za Luku Novi Sad

Nova ekonomija 08.03.2019
Kompanija P&O Ports iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu jedine preostale luke u državnom vlasništvu - Luke Novi Sad. To je skoro godinu dana nakon što je ova kompanija potpisala sa Vladom Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji na… »