Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

Dinar stabilan, kurs 118,06

Kamatica 08.03.2019
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0635 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar jeprema evru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana i za 0,1 posto jači nego na početku… »

NALED predlaže da se ukinu takse za elektronska poreska uverenja

N1 Info 08.03.2019
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) predložila je da Ministarstvo finansija ukine taksu za ponošenja zahteva i dobijenje elektronskog poreskog uverenja. "Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog… »

Haradinaj registrovao "svoju " Trepču

Mondo 08.03.2019
Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, objavio je danas na Faceboku da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat Trepča registrovan u Ministarstvu trgovine i industrije Kosova, u skladu sa zakonima te samozvane države. Foto: Beta/Armenija Zajmi… »

Kostić dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Crveni krst Srbije dodelio je, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, priznanje Zlatni znak Miodragu Kostiću, predsedniku MK Grupe, za izuzetan humanitarian rad i odgovornost pokazanu prema pripadnicima ugroženih društvenih grupa. Nagrada je… »

Saznajemo: Pet kompanija u trci za Komercijalnu banku

Blic 08.03.2019
Za kupovinu Komercijalne banke zainteresovana su tri strateška investitora i dva fonda čiji je poslovni rezon da preuzmu i unaprede banku, a potom je preprodaju, saznaje "Blic". Mesec dana nakon što je Ministarstvo finansija odabralo savetnika za izbor… »

Stojković: Žene nose teret bede ovde u Srbiji, protestni marš u Beogradu

N1 Info 08.03.2019
Pod sloganom "Rad, a ne glad. Hrana, a ne oružje" i ovog 8. marta organizacije za prava žena pozivaju na protestni marš. Biljana Stojković iz organizacije Inicijativa žena Srbije kaže da žene nisu ravnopravne što se tiče radnih prava, a da na… »

Finska ulazi u inicijativu Pojas i Put s gradnjom tunela

SEEbiz 08.03.2019
HELSINKI – Finsko poduzeće FinEst Bay Area Development objavilo je da je potpisalo memorandum o razumijevanju s kineskom kompanijom Touchstone Capital Partners o financiranju izgradnje željezničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prijestonicom… »

Čadež: Dragocena uloga privrednika u izgradnji zajedničkog tržišta

Beta 08.03.2019
Predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) Marko Čadež izjavio je danas da privrednici i njihove poslovne asocijacije najviše mogu da doprinesu zajedničkom… »

Kopač: Agencija za energetiku Srbije nije uvažila sve uslove Energetske zajednice

Novi magazin 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje… »

Arapski P&O Ports– od memoranduma sa ministarkom Mihajlović do ponude za Luku Novi Sad

Nova ekonomija 08.03.2019
Kompanija P&O Ports iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu jedine preostale luke u državnom vlasništvu - Luke Novi Sad. To je skoro godinu dana nakon što je ova kompanija potpisala sa Vladom Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji na… »