Ekonomija » Arhiva vesti za petak 08. mart 2019

Dinar stabilan, kurs 118,06

Kamatica 08.03.2019
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0635 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar jeprema evru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana i za 0,1 posto jači nego na početku godine, dokna godišnjem nivou imanepromenjenu... »

Uvedeno e-poresko uverenje: Ušteda će biti 2 miliona evra

Kurir 08.03.2019
BEOGRAD - Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i eliminisanju suvišne birokratije i od početka marta omogućila pribavljanje uverenja o plaćenom porezu elektronskim putem, što će građanima i privrednicima uštedeti najmanje dva miliona evra... »

Registracija "Trepče": Oglasio se Haradinaj

Vesti online 08.03.2019
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj oglasio se povodom registracije kompanije "Trepča" kao akcionarskog društva, ocenivši da je to velika vest. "Trepča" je sada registrovana po kosovskim zakonima. - Gigant 'Trepča', nakon izglasavanja Statuta u parlamentu,... »

Pet kompanija u trci za Komercijalnu banku

B92 08.03.2019
B92: Pet kompanija u trci za Komercijalnu banku
Mesec dana nakon što je odabran savetnik za izbor partnera za Komercijalnu banku, interesovanje za njenu kupovinu pokazalo je pet investitora, piše "Blic". Tri su strateške kompanije koje već imaju iskustvo u bankarskom sektoru, dok su dva investitora fondovi kojima bankarstvo nije primarna... »

Miodrag Kostić dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije

Novi magazin 08.03.2019
Crveni krst Srbije, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, dodelio je priznanje "Zlatni znak" predsedniku MK Grupe Miodragu Kostiću, saopštila je danas MK Grupa. "Zlatni znak" Crvenog krsta Srbije dodeljuje se za izuzetan humanitarni rad i odgovornost pokazanu prema pripadnicima ugroženih... »

Biljana Stojković: Žene nose teret bede u Srbiji

Nova ekonomija 08.03.2019
Pod sloganom "Rad, a ne glad. Hrana, a ne oružje" i ovog 8. marta organizacije za prava žena pozivaju na protestni marš. Biljana Stojković iz organizacije Inicijativa žena Srbije kaže da žene nisu ravnopravne što se tiče radnih prava, a da na pojedinim mestima, kao što je Jura, rade u... »

Čadež: Dragocena uloga privrednika u izgradnji zajedničkog tržišta

Vesti online 08.03.2019
"Nikome iskrenije nije stalo do što bržeg uspostavljanja regionalnog ekonomskog prostora Zapadnog Balkana i niko više - predlozima i iskustvom sa terena, ne može da doprinose uspostavljanju zajedničkog tržišta bez barijera od privrednika i njihovih poslovnih asocijacija", istakao je Marko... »

Kopač: Agencija za energetiku nije ispunila sve uslove predviđene evropskom regulativom

Nova ekonomija 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje konkurencije, rekao je za agenciju Beta direktor... »

Finska ulazi u inicijativu Pojas i Put s gradnjom tunela

SEEbiz 08.03.2019
HELSINKI – Finsko poduzeće FinEst Bay Area Development objavilo je da je potpisalo memorandum o razumijevanju s kineskom kompanijom Touchstone Capital Partners o financiranju izgradnje željezničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prijestonicom Estonije, Tallinom. Kako izvještava Reuters,... »

Arapski P&O Ports– od memoranduma sa ministarkom Mihajlović do ponude za Luku Novi Sad

Nova ekonomija 08.03.2019
Kompanija P&O Ports iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu jedine preostale luke u državnom vlasništvu - Luke Novi Sad. To je skoro godinu dana nakon što je ova kompanija potpisala sa Vladom Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka. Ovo je drugi tender... »

©2019 Netmark d.o.o.