Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

Amerikanci blokiraju Hrvate: Nešto nam zameraju...

B92 08.03.2019
Amerika, izgleda, blokira hrvatski ulazak u OECD, pišu regionalni mediji. To je nova diplomatska prepreka na putu u najvažniju međunarodnu organizaciju. Nakon što je Mađarska prošle godine povukla protivljenje hrvatskom ulasku u Organizaciju za… »

Predsednik CarGo predao buket cveća Zorani Mihajlović povodom 8. marta

Danas 08.03.2019
Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić predao je u Vladi Srbije buket cveća ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović povodom Dana žena, 8. marta. On je istakao da CarGo nema ništa protiv nje kao žene, već ima protiv načina… »

Pred poslanicima zakon da Srbija postane član AIIB-a

B92 08.03.2019
U skupštinsku proceduru ušao je predlog Zakona o potvrđivanju akta o osnivanju Azijske infrastrukturne investicione banke (AIIB) koji je Vlada Srbije usvojila. Bord guvernera Azijske banke za investicije u infrastrukturu (AIIB) odobrio je zahtev za… »

Nova ekonomija: GSP Beograd za pet godina kupio 95 autobusa, prošle godine nijedan

Beta 08.03.2019
Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd je poslednjih pet godina nabavilo 95 autobusa, s tim da prošle godine nije kupljeno nijedno novo vozilo, objavila je Nova ekonomija. U Programu poslovanja GSP-a za 2019. navodi se da na kraju 2018. godine… »

EU komora: Danska najbolja za poslovanje, Srbija se drži

Večernje novosti 07.03.2019
Danska je najbolja evropska zemlja za poslovanje, Ukrajina je i dalje na začelju liste 46 ukupno ocenjivanih država, a Srbija se "drži" i zauzima 37. poziciju, prema novom godišnjem izveštaju Evropske komore. Danska je najbolja evropska zemlja za… »

Iz Crne Gore se odlilo 515 miliona evra

Nova ekonomija 08.03.2019
Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u Crnoj Gori u 2018. iznosio je 843,1 milion evra, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 515,5 miliona evra, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke objavljeni u januarskom biltenu. To znači da je neto… »

Azijska tržišta: Loš podatak o kineskom izvozu srušio indekse

SEEbiz 08.03.2019
PEKING - Na azijskim su tržištima indeksi oštro pali, nakon neočekivano slabih podataka o kineskom izvozu, što je, nakon jučerašnjeg smanjenja procjena rasta eurozone, potaknulo strahovanja od znatnog usporavanja rasta globalnog gospodarstva. MSCI… »

Svaka druga žena na Zapadnom Balkanu je žrtva nasilja

Nova ekonomija 08.03.2019
Svaka druga žena na Zapadnom Balkanu žrtva je nasilja. Manje od deset procenata njih to ce prijaviti, a svakoj je potrebna pomoć i podrška. Dok budete birali ili očekivali bukete, čokolade i nešto originalnije, sa mašnicama i srcima, osvrnite se… »

Podrška telekoma Srbija ženskom preduzetništvu i aktivizmu: Predstavljen projekat UdruŽene kojim se osnažuju udruženja…

Kurir 08.03.2019
Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi projekat „UdruŽene“ sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu, kao i afirmaciji i osnaživanju žena za njihovo aktivno učešće u razvijanju lokalnih zajednica. Simbolično predstavljen uoči Dana žena… »

Pored plate mora i prevoz: Kako pravdati račune ili bus plus?

B92 08.03.2019
Novac koji poslodavci izdvajaju za prevoz zaposlenima mora biti iskorišćen u te svrhe, za kupovinu Bus plus kartice ili da se pravda taksi računima. To je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je pojasnio da Zakonom o radu svi… »