Izvor: Politika arhiva vesti 08.03.2019

Danska najbolja za poslovanje – Srbija na 37. mestu

Politika 08.03.2019
BUDIMPEŠTA - Danska je najbolja evropska zemlja za poslovanje, Ukrajina je i dalje na začelju liste 46 ukupno ocenjivanih država, a Srbija se „drži” i zauzima 37. poziciju, prema novom godišnjem izveštaju Evropske komore. Kako se navodi u… »

Poklon tretmani, besplatno u muzej

Politika 08.03.2019
Na gratis usluge u salonima lepote moći će da računaju Starograđanke jer ova prestonička opština treću godinu zaredom povodom Dana žena svojim damama poklanja vaučere. Sve žene sa prebivalištem na teritoriji Starog grada, koje imaju… »

Vesić: Nadoknada za prevoz moraće u te svrhe da se potroši

Politika 08.03.2019
Novac koji poslodavci izdvajaju za prevoz zaposlenima mora biti iskorišćen u te svrhe, za kupovinu Bus plus kartice ili da se pravda taksi računima, računima sa benzinske pumpe, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je… »

Kina će zaštititi kompaniju „Huavej”

Politika 08.03.2019
PEKING - Šef kineske diplomatije Vang Ji izjavio je danas da će Kina nastaviti da preduzima „sve neophodne mere” za zaštitu i odbranu kompanije „Huavej”. SAD su zabranile tom gigantu u telekomunikaciji da učestvuje u petoj generaciji mreže… »

Advokatica izbola klijenta nožem

Politika 08.03.2019
Ona je u kućnom pritvoru nakon što je tužilaštvo protiv nje pokrenulo postupak jer je posle sukoba u kancelariji povredila klijenta koga je godinama zastupala. Subotica – Advokatica L. O. (39) koja je uhapšena u sredu uveče zbog sumnje da je… »

Ovacije za Sergeja Polunjina u Narodnom pozorištu

Politika 08.03.2019
Komad „Posvećenje” na muziku Igora Stravinskog i u koreografiji Juke Oiši izveden je sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila slavnog baletskog umetnika Sergeja Polunjina u glavnoj ulozi… »

Trka za ničiju zemlju na Arktiku

Politika 08.03.2019
Rusija, SAD, Kanada, Danska i Norveška ulaze u sve oštriju borbu za sticanje nadležnosti u Severnom ledenom okeanu. Važnost Arktika i Severnog plovnog puta je tolika da se već uzima kao gotova stvar da će „ledeni put” biti Bliski istok 21. veka… »

Stižu umetničke trupe iz celog sveta

Politika 08.03.2019
Vrhunski događaj ovogodišnjeg Beogradskog festivala igre biće Kompanija „Batševa” iz Izraela, sa koreografom Ohadom Naharinom. Za 16 godina postojanja videćete u našoj prestonici ukupno 16 baletskih kompanija iz 11 zemalja, sa 20 koreografskih… »

Opet plače, al' sad od sreće

Politika 08.03.2019
U užičkom pozorištu premijera komedije o kupovini novorođene dece. Užice – Premijera komada „Opet plače, al' sad od sreće”, reditelja Ivana Klemenca, biće izvedena večeras (petak) na maloj sceni Narodnog pozorišta u Užicu. To je komedija… »

„Turskim tokom” neće teći samo ruski gas

Politika 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije ponovo dala saglasnost za izuzeće ovog gasovoda od pristupa treće strane. – U obrazloženju stoji da „Gastrans”, koji gradi ovaj gasovod, manji deo kapaciteta mora da ustupi i trećoj kompaniji koja ima dovoljno gasa… »