Izvor: Politika arhiva vesti 08.03.2019

Uskoro kvalitetnije lečenje obolelih od multiple skleroze

Politika 08.03.2019
U Srbiji od multiple skleroze boluje više od 7000 ljudi. Bolest je teška, neizlečiva i uglavnom napada mlade ljude. Oboleli u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuju da im postane dostupna savremenija i efikasnija terapija. Multipla skleroza je podmukla… »

Sekretar i vojni ataše ambasade SAD u Bujanovcu i Preševu

Politika 08.03.2019
Bujanovac - Sekretar ambasade SAD u Beogradu Adam Šik i vojni ataše Robert Hamilton posetili su danas Bujanovac i Preševo gde su razgovarali sa političkim predstavnicima lokalnih samouprava. Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je nakon… »

Kirios najteži test za Đokovića

Politika 08.03.2019
Jedina realna opasnost je u trećem kolu, a sa Federerom ili Nadalom tek u finalu. – I Đere slobodan u prvom kolu, Lajovića čeka Danijel, pa Čilić. – Krajinović zadržao šanse za glavni žreb, Krunićeva i Kecmanović eliminisani. Dok je za… »

Simeone izbegao suspenziju, kazna 20.000 evra

Politika 08.03.2019
MADRID – Trener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone izbegao je suspenziju za nepristojnu gestikulaciju tokom prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa i zaradio samo novčanu kaznu od 20.000 evra. Disciplinsko i Kontrolno telo… »

Članovi odbora za KiM polemisali o radu Marka Đurića

Politika 08.03.2019
Da li znate kako je kada ste okruženi sa UČK, kad u prodavnici tražite mleko za dete, a kažu vam da ne znaju srpski, rekla je Suzana Paunović (SPS). Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije usvojio je juče godišnji Izveštaj o radu Kancelarije… »

Višeznačan članak o Medveđi

Politika 08.03.2019
Članak „Medveđa usluga”, M. Miloševića, saradnika Geografskog instituta „Jovan Cvijić” SANU je uzor delovanja struke: da saznanja, koja su joj dostupna, a koja su od opšteg, i naročito od kulturnog i nacionalnog interesa, stignu do javnog i… »

Šćekić: Teško mi je pao poraz

Politika 08.03.2019
Fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić rekao je danas da mu je teško pao poraz od Radničkog iz Niša, kao i da je podrška navijača nakon meča izazvala veliku emociju kod njega. „Svi smo se pribojavali utakmice sa ekipom Radničkog, jer smo bili… »

Ukinuti Zakon o zabrani prijema u javne ustanove

Politika 08.03.2019
Od dolaska ove vlasti na snazi se formalno primenjuje zakon o zabrani prijema u javne ustanove. Formalno, jer vlast „moralno podobne” prima, koristeći raznorazne pravničke cake. U jednoj zemlji gde je nezaposlenost ogromna, to je diskriminatorski i… »

Kome smeta Gavrilo Princip

Politika 08.03.2019
Unija sindikata škola u Beogradu saopštila je danas da direktor OŠ „Nikola Tesla” u Rakovici Stanislav Stevuljević naterao učenike te škole da skinu majice sa likom Gavrila Principa i majice sa natpisom „Dogodine u Prizrenu” uz optužbe da… »

Saradnja sa „Gaspromom” za energetski bezbednu Srbiju

Politika 08.03.2019
PANČEVO - Na svečanosti povodom početka radova na izgradnji gasne termoelektrane toplane u Pančevu, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je danas da će saradnja sa „Gaspromom” učiniti Srbiju energetski bezbednom zemljom… »