Politika » Arhiva vesti za petak 08. mart 2019

Vučić: Prištinska platforma je odluka o prekidu dijaloga

RTV 08.03.2019
RTV: Vučić: Prištinska platforma je odluka o prekidu dijaloga
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić jе, na sastanku sa podsеkrеtarom za politička pitanja u Stеjt Dеpartmеntu Sjеdinjеnih Amеričkih Država Dеjvidom Hеjlom, rеkao da jе Platforma za dijalog, usvojеna jučе u Prištini, u suštini odluka Prištinе da... »

Vučić: Srbija će brzo doneti mere i reagovati na poteze Prištine

Glas Amerike 08.03.2019
Platforma za dijalog, koja je usvojena juče u Prištini, u suštini je odluka Kosova da prekine dijalog sa Beogradom, a stav Srbije biće "odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak u razgovoru sa podsekretarom za politička pitanja u Stejt... »

Vučić: Tražiću da se poreklo imovine utvrđuje od 1990. godine

Politika 08.03.2019
Dobrinci - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije video toliko straha od donešenja nekog zakona, koliko sada kada je reč o zakonu o poreklu imovine i dodao da će to biti strog zakon i da neće biti lako za one za koje se ustanovi da nisu na legalan način stekli imovinu. Na... »

EU ne želi da komentariše Platformu Prištine

RTV 08.03.2019
RTV: EU ne želi da komentariše Platformu Prištine
BRISEL - Evropska unija, kao posrednik, ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je danas portparolka EU Maja Kocijančić na pitanje novinara o Platformi Prištine, ali i naglasila da se samo kroz pregovore može doći do finalnog sporazuma. Diplomatski izvori u Briselu jasno... »

Vučić sa Dejvidom Hejlom: Platformom Priština odlučila da prekine dijalog, ogovor će biti brz i odlučan

Blic 08.03.2019
Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku... »

Selaković: Vučić upozoravao na platformu Kosova još pre pet meseci

Danas 08.03.2019
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još pre pet meseci upozoravao na Platformu koju je usvojila Skupština Kosova, ali niko na to nije reagovao, te da nije siguran koje će mere Srbija preduzeti tim povodom. Selaković... »

Vučić: EU me prevarila, obećali su da platforma neće biti na dnevnom redu

N1 Info 08.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće pristati na ultimatum koji su joj platformom za pregovore postavili Priština i njeni zapadni mentori i naveo da ga je Evropska unija prevarila, jer mu je obećala da ta platforma neće ni doći na dnevni red kosovske skupštine.... »

Osmi protest Jedan od pet miliona održan u Šapcu

Beta 08.03.2019
Oko 1.500 ljudi učestvovalo je večeras u osmoj protestnoj šetnji "Jedan od pet miliona" večeras u Šapcu. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je na protestu da je u Srbiji počeo "opšti proces ujedinjavanja" i da se gradjani ujedinjuju sa opozicijom, kao i sama opozicija unutar... »

Ljuka: Čestitamo, Trepča registrovana kao akcionarsko društvo

B92 08.03.2019
B92: Ljuka: Čestitamo, Trepča registrovana kao akcionarsko društvo
Priština -- Peduzeće Trepča registrovano je u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo. To, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata. Kako je preneo Klan... »

Opljačkan ronilački klub: Ostali bez trofeja i medalja , šporeta i radijatora

Radio 021 08.03.2019
Lopovi odnoli skoro sve iz roničakog kluba u Nišu. Ivan Dinić Prostorije ronilačkog kluba Gusar Nepoznati počinioci obili su i opljačkali prostorije niškog ronilačkog kluba Gusar. Lopovi su iz kluba ukrali ronilačku opremu, šest radijatora, šporet, frižider, alat, ali i nagrade koje je... »

©2019 Netmark d.o.o.