Jovanović: Izjava Dačića primer čistog fašizma, neki bi opet da se igraju rata i krvi

Beta 05.01.2020

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da izjava Ivice Dačića, o ideji da se oduzima državljanstvo građanima Srbije koji imaju drugačije mišljenje po određenom pitanju, predstavlja vrhunac histerije koja vlada već desetak dana u Srbiji.

Ovo je, rekao je Jovanović "primer ne samo otvorene diskriminacije, nego čistog fazišma".

Prema njegovim rečima, očigledno je opet "oživela koalicija pojedinaca na vlasti i kriminalaca, navijača-huligana, lažnih patriota, popova spremnih da opet blagosiljaju neke nove "škorpione", ali i koalicija sa dobrim delom opozicije, koja ne samo da podržava ovako nešto, nego i žali što to ne može da sprovede".

Jovanović je dodao da je obraćanje Aleksandra Vučića moralo biti tačka na izjave o ovoj temi, i nema potrebe više iko da produbljuje probleme sa Crnom Gorom.

Uz ocenu da je suvereno pravo jedne zemlje da donosi zakone koje tamošnja skupštinska većina misli da treba da donese, i da tako svako normalan treba da posmatra stvari u Crnoj Gori, a umesto toga, imamo izlive agresije koje pomaže vlast u Srbiji, što se na kraju završava ovakvom izjavom Ivice Dačića.

"Izgleda da je takvima bilo malo devedesetih, pa bi opet da se igraju rata i krvi. Samo, taj isti Dačić mora da zna da će jednom ljudi u Srbiji razumeti ko ih tri decenije gura u pakao, dok se kriminalno bogati na priči o pravima Srba i njihovoj ugroženosti" saopštio je lider LDP-a.

(Beta, 01.05.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »