Komercijalna banka i Fond B92 donirali inkubator Opštoj bolnici u Vršcu

Beta 22.01.2020

Komercijalna banka saopštila je danas da je sa Fondom B92 u okviru akcije "Zajedno za bebe" donirala inkubator Službi pedijatrije sa neonatologijom Opšte bolnice u Vršcu, čija je vrednost oko 835.000 dinara.

"Svesni smo da je ulaganje u projekte društvene odgovornosti, kao što je ovo Opštoj bolnici u Vršcu, za menadžment i zaposlene u Komercijalnoj banci pođednako važno, kao i odlični rezultati u pružanju finansijskih usluga", rekao je tim povodom predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan.

Dodao je da kroz socijalno odgovorne projekte "Komercijalna banka na najbolji način iskazuje svoj stav i shvatanje da samo udruženi u zajedničkom delovanju možemo da oblikujemo bolje okruženje za sve".

Akcija "Zajedno za bebe" pokrenuta je u junu 2014. godine, kao posebna akcija u okviru kampanje "Bitka za porodilišta" Fonda B92.

Predstavnica Fonda B92 Jovana Stranjančević rekla je da su u porodilištu u Vršcu, 2012. godine započeli akciju "Bitka za porodilišta" i u rekordnom roku uspeli da prikupe sredstva za nabavku čak tri inkubatora i druge neophodne medicinske opreme.

"Neizmerno nam je drago što smo danas ponovo ovde i što smo, zahvaljujući Komercijalnoj banci uspeli da nabavimo još jedan inkubator, a pozivam i druge donatore da slede primer Komercijalne banke i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu opremanje naših bolnica širom Srbije kako bi bebama olakšali dolazak na ovaj svet", rekla je Stranjančević.

Do sada je u ovoj akciji nabavljena medicinska oprema za porodilišta i domove zdravlja u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini, Priboju, Vrnjačkoj Banji, Ćupriji i Pančevu.

Osim medicinske opreme, nabavljena je i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

Direktor Opšte bolnice u Vršcu Ivan Ivanović rekao je da je za lečenje prevremeno rođenih beba, beba sa malom telesnom težinom na porođaju ili nekom urođenom anomalijom, potrebna najsavremenija medicinska oprema, koja podrazumeva inkubator.

(Beta, 01.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »