Krkobabić: Odmah obezbediti da rast penzija ne zaostaje za rastom zarada

Beta 12.06.2021

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić upozorio je danas da penzije "gube trku sa zaradama" i ocenio da se "odmah" mora obezbediti da rasta penzija ne zaostaje za rastom zarada.

On je u Čačku, tokom posete karavana PUPS "Srbijo, i ovo je Srbija", kazao da su penzioneri "ljudi u poodmaklom dobu" i da nemaju vremena da čekaju na povećanje penzija.

"Razgovarao sam sa predsednikom (Srbije) Aleksandrom Vučićem i cilj je zajednički - obezbediti da rast penzija ne zaostaje za rastom zarada. Ali to mora da se radi odmah, rekao bih za juče. Delujmo odmah", kazao je Krkobabić na sastanku sa predstavnicima PUPS iz Moravičkog okruga, Raškog, Zlatiborskog i Rasinskog okruga.

Predsednik PUPS-a je poručio i da su vrata te stranke širom otvorena za sve građane da dođu da popričaju, izlože svoje probleme i da sa zajednički definisanim predlozima krenu u borbu za njihovo ostvarivanje bilo u lokalnoj samoupravi, Pokrajini ili samoj skupštini Srbije.

"Naravno, da ne možemo da rešimo svaki pojedinačni problem, malu penziju, komunalni  problem, zapošljavanje ili ličnu nepravdu, ali budite sigurni učinićemo sve što je u našoj moći. Dođite, čekamo vas da zajedno krenemo da menjamo stvari na bolje!“, izjavio je Krkobabić.

Kako je prenela ta partija, na sastanku su usaglašena programska načela i definisani principi daljeg akcionog delovanja PUPS u "predizbornoj godini".

(Beta, 06.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »