Masovna tuča na protestu u Novom Sadu, ima povređenih

Beta 04.12.2021

Neposredno nakon što je u 14.00 sati u Novom Sadu počela blokada rakrsnica Bulevara Oslobođenja i Bulevara Narodnog fronta, odnosno Mosta slobode, došlo je do masovne tuče nakon što je dvadesetak mladića izašlo iz kolone automobila i sukobilo se sa demonstrantima.

Kako javlja reporter agencije Beta sa lica mesta, u tuči je učestvovalo stotinjak ljudi i ima povređenih, a mladići koji su izazvali tuču su pobegli sa lica mesta.

Prema izjavama očevidaca, mladići koji su izazvali tuču su se pojavili iz pravca kolone zaustavljenih vozila, ali se nisu nalazili u toj koloni.

Nakon desetak minuta, grupa mladića koji su provocirali se vratila i došlo je do novog incidenta i opšte tuče kada je mladić iz grupe koja je provocirala bacio kamenicu u masu ljudi, nakon čega je nastao stampedo i opšta tuča.

Na licu mesta je nastala, prema izjavama očevidaca "totalna pometnja" a ima povređenih.

Prema informacijama sa terena ima napade i na novinare koji izveštavaju sa protesta u Novom Sadu, a snimatelj Nezavisnog društva novinara Vojvodine je isprskan direktno u oči biber sprejem od strane provokatora, dok je snimao događaj.

Most slobode i taj deo Novog Sada i dalje je pod blokadom saobraćaja koju su organizovala ekološka udruženja.

Skup ne obezbeđuje policija i oni nisu intervenisali prilikom ovih incidenata.

(Beta, 12.04.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »