Đorđević: Teror sa Kosova prenosi se na centralnu Srbiju, Vučić povukao granicu

Beta 15.02.2022

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević rekao je danas da se "teror na Кosovu, kome su Srbi decenijama izloženi, prenosi na centralnu Srbiju".

"Oslobodićemo Srbiju i dobićemo odgovornu vladu koja će tome stati na kraj", rekao je Đorđević na Dan džravnosti u obilasku sela u Кopnenoj zoni između Кuršumlije i Podujeva.

On je ukazao na problem krađe šume koju, kako je kazao, sprovode "albanski banditi upadajući sa Кosova".

"Naoružane bande sa Кosova seju strah u ovom delu Srbije, pucaju na meštane, pa i na policiju. Po zvaničnim podacima prošle godine je bilo preko 50 upada albanskih ekstremista, a nezvanično se dešavaju skoro svakodnevno. Vučićeva vlast je nesposobna da zaštiti ne samo imovinu Srbije, već i Srbe koji žive ovde i njihova ognjišta", rekao je Đorđević, saopštio je pokret Oslobođenje.

Prema njegovim rečima, "teror kojim su izloženi stanovnici ovih sela direktna je posledica Vučićeve izdajničke politike prema Кosovu i Metohiji".

"Кada date takozvanoj vladi u Prištini granicu, policiju, pravosuđe, kada Кosovo tretirate kao stranu zemlju i kada promovišete Open Balkan politiku, dobijete ovakve upade", optužio je Đorđević.

On je istakao da su naoružane albanske šumokradice "dobro razumele" Vučićev poziv za otvorenim granicama na Balkanu i da ga koriste kako bi "čerupale Srbiju i terorisale njene građane".

(Beta, 02.15.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »