Ministarstvo odbrane Srbije: U toku vežba Ratnog vazduhoplovstva i Protiv-vazduhoplovne odbrane

Beta 26.05.2022

Ministarstvo odbrane je večeras saopštilo da se ove nedelje "na poligonima za obuku, u rejonima mirnodopskih lokacija i u vazdušnom prostoru Republike Srbije", obavlja zajedničko taktičko uvežbavanje Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protiv-vazduhoplovne odbrane (PVO).

Uvežbavanje nazvano "Nebeski štit 2022" se izvodi "s ciljem provere osposobljenosti komande i jedinica ovog vida Vojske Srbije za izvođenje vazduhoplovne podrške, protiv-vazduhoplovnih dejstava, vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje i traganje i spasavanje".

Tokom više dana avijacijske i artiljerijsko-raketne jedinice za protiv'vazduhoplovna dejstva, uz podršku jedinica veze i vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, "uvežbavaju dejstva u skladu sa svojom namenom".

Ministarstvo u saopštenju kaže da "ostvareni rezultati potvrđuju visok nivo sadejstva i obučenosti jedinica za realizaciju borbenih zadataka, kao i da su savremena borbena sredstva koja su odnedavno u naoružanju Vojske Srbije u potpunosti integrisana u jedinstveni sistem koji obezbeđuje slojevitu, pouzdanu i efikasnu zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije".

(Beta, 05.26.2022)

Beta »

Politika, najnovije vesti »