"Tornado se približava, bukti požar, a čovek nam umire": Ranko (29) iz Sombora je na brodu preživeo noć iz pakla: Kapetan je samo rekao "stavite pojaseve"

Blic 31.03.2023

"Preminuo nam je gost, preživeli smo požar i tornado". Ovako počinje neverovatnu ispovest Ranko Miletin (29) iz Sombora, koji je otišao da radi na brodu, a tamo doživeo scenario za jedan triler. Sve je, priseća se, počelo od jednog poziva koji nije mogao da odbije. Kao tinejdžer, nije ni slutio da će život na okeanu i reci postati njegova svakodnevnici za koju uskoro čak pravi i jubilej.

- Imao sam 21. godinu kada me je pozvala jedna agencija i ponudila posao na brodu. Ja sam, kao i mnogi u tom periodu, zamišljao sebe negde daleko, kako gradim karijeru i zarađujem veliki novac - iskreno za "Telegraf" mladić priznaje. Čak ni procedura, kaže, nije bila teška. - Otišao sam u agenciju, položio sve testove i nakon nekih mesec i po dana sam se ukrcavao na kruzer na Aljasci. To je bilo ostvarenje mojih snova - priseća se početaka. Kolege na brodu su

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »