Umrle 43 osobe, jer su "postile do smrti": Užas u Keniji: Pripadnici sekte se izgladnjivali do smrti kako bi "sreli Isusa"

Blic 23.04.2023
Umrle 43 osobe, jer su "postile do smrti": Užas u Keniji: Pripadnici sekte se izgladnjivali do smrti kako bi "sreli Isusa"

U Keniji je pronađeno 39 tela na imanju u posedu "pastora" Pola Makenzija, koji je uhapšen pod sumnjom da je vodio sektu u kojoj je govorio svojim sledbenicima ''da poste do smrti''. Okružni policijski šef Džon Kemboji rekao je da još plitkih grobova treba da se iskopa na zemljištu koje pripada Makenziju, preneo je AP. Ukupan broj preminulih je 43, jer su naknadno preminule još četiri osobe, nakon što je otkriveno da su gladovali u crkvi pod nazivom "Dobre vesti".

Policija je zatražila od suda da zadrži Makenzija duže u pritvoru, dok traje istraga o smrti njegovih sledbenika. Dojava od lokalnog stanovništva navela je policiju da upadne na "pastorovo" imanje u Malindiju, gde je prvo pronađeno 15 izgladnelih ljudi, od kojih je četvoro kasnije umrlo. Oni su rekli da su se izgladnjivali po pastorovim instrukcijama kako bi "sreli Isusa", a Makenzi je u sredu počeo štrajk glađu. Policijski izvori su prethodno u subotu saopštili da

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »