Savez Srba iz regiona: U Srbiji oko dva miliona nelegalnih objekata, EMS-u smeta taj jedan

Beta 30.08.2023

Savez Srba iz regiona saopštio je danas da je cilj saopštenje Elektromreže Srbije da ponovo nisu mogli da uklone bespravno izgrađeni objekat zbog protivljenja, fizičkog ometanja i pozivanja na imunitet poslanika Miodraga Linte "blaćenje" tog poslanika a ne pozivanje na poštovanje zakona".

Savez na čijem je Linta čelu tvrdi da se on dugi niz godina bori za poštovanje ljudskih prava prognanih Srba, u ovom slučaju za pravo Radomira Gaćeše kome je već jednom uništena kuća od režima Franje Tuđmana i neprihvatljivo je da mu se sruši kuća u Srbiji koju je teško i mukotrpno gradio više od 10 godina.

Dodali su da je Gaćeša kuću gradio uz pomoć Komesarijata za izbeglice i migracije te da je teško objasniti činjenicu da jedna državna institucija pomaže izgradnju kuće, a druga hoće da je sruši.

"U svom saopštenju Elektromreža Srbije je iznela brutalnu neistinu da se narodni poslanik Miodrag Linta pozivao na poslanički imunitet. Prava istina jeste da je Miodrag Linta poručio prisutnim predstavnicima nadležnih državnih organa i policiji da neće dozvoliti rušenje kuće Radomira Gaćeše i da policija može slobodno da ga uhapsi bez obzira što je narodni poslanik", navedeno je u saopštenju.

Savez Srba iz regiona je dodao da je u Srbiji izgrađeno više od dva miliona bespravnih objekata i pitao kako je moguće, kako tvrdi Elektromreža Srbije, da samo bespravno izgrađeni stambeni objekat prognanog Srbina Radomira Gaćeše ugrožava elektroenergetski sistem Srbije.

"Na trasi dalekovoda se nalazi tržni centar, vile i drugi stambeni objekti. Takođe, pored kuće Radomira Gaćeše nalazi se zgrada sa 16 stanova na četiri sprata. Nijedan od vlasnika drugih bespravno izgrađenih objekata nije dobio rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta osim Radomira Gaćeše", naveo je Savez Srba iz regiona.

Preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je u utorak da nadležni državni organi, ni četvrti put nisu uklonili bespravno izgrađeni objekat Radomira Gaćeše u Rakovici, koji ugrožava elektroenergetski sistem Srbije, zbog protivljenja, fizičkog ometanja i pozivanja na imunitet narodnog poslanika Miodraga Linte.

"Objekat Radomira Gaćeše nalazi se u Resniku i izgrađen je bez odobrenja za izgradnju, protivno pozitivnim propisima Srbije i odlukama nadležnih organa inspekcije", navedeno je u saopštenju.

(Beta, 08.30.2023)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »