Ispovest glumice i čuvene TV spikerke: Žao mi je što sam karijeru završila rečenicom: "počelo je bombardovanje Jugoslavije"

Kurir 24.03.2024
Ispovest glumice i čuvene TV spikerke: Žao mi je što sam karijeru završila rečenicom: "počelo je bombardovanje…

Lepa, odmerena i dostojanstvena, godinama nam je putem TV ekrana saopštavala najvažnije vesti. Prve korake napravila je na radiju sa tri godine, a kasnije u Dečjoj dramskoj grupi Bate Miladinovića. Glumu je studirala s Ružicom Sokić, Nikolom Simićem, Batom Živojinovićem i Radom Đuričin. Na Televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. do penzije 2000. godine. Danas je ponosna na svoje dvoje dece Dubravku i Radomira, ali i unuke Kosa, Aleksandra i Filipa... TO JE LJILJANA MARKOVIĆ!

Među porodičnim fotografijama najdraža mi je jedna slika, sada već potpuno izbledela, iz najranijeg iz detinjstva. Ja u beloj čipkastoj haljinici, sa plavom velikom mašnom na vrhu glave, imam dve i po godine. Držali su me u naručju. Preda mnom veliki sivi mikrofon, pričvršćen federastim žicama za još veći krug iznad koga je bio natpis koji nisam umela da pročitam: "Pazi, sluša te ceo svet". U jednoj od prvih emisija Radio Beograda za najmlađe recitovala sam tog

Pročitajte još

Ključne reči

Najnovije vesti »