Svako peto dete u Srbiji ima seks pre 12.: Godine?! Trkaju se da izgube nevinost zbog statusa u školi: "Neću da budem poslednja u razredu"

Blic pre 11 dana
Svako peto dete u Srbiji ima seks pre 12.: Godine?! Trkaju se da izgube nevinost zbog statusa u školi: "Neću da budem…

Rezultati istraživanja u vezi sa zdravljem školske dece u 2022. godini, koje je sproveo Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", dokazali su dosadašnji trend da je većina učenika prvi intimni odnos imala sa 15 godina, a ono što je poražavajuće, pokazano je da ne brinu o reproduktivnom zdravlju, s obzirom da trećina pri poslednjem seksualnom odnosu nije koristila kondom, niti bilo koji drugi vid kontracepcije.

Alarmantno je što je više od 20 odsto ispitanika navelo da je nevinost izgubilo znatno ranije, sa manje od 12 godina, zbog čega stručnjaci podsećaju da je razgovor o intimnim odnosima sa decom neophodan za razvoj njihove ličnosti. Kako je tema o odnosima u našem društvu i dalje tabu, mnogi roditelji su u dilemi da načine prvi korak i započnu razgovor o tome, zato smo pitali psihologa kako i treba treba to učiniti i ko od roditelja, majka i otac, treba da učestvuje

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »