Đurđević Stamenkovski: Prosvetni radnici su svetinja, nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje

Beta pre 9 dana

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da su prosvetni radnici svetinja i da ne smeju da budu izloženi pritiscima.

Ona je gostujući na televiziji Prva kazala da postoji politička volja da se reše problemi u obrazovnom sistemu, ali da "nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje".

Ocenila je da je loša komunikacija između roditelja i prosvetnih radnika uzrok problema i dodala da svi koji primene nasilje treba da budu "strogo" kažnjeni.

"Prosvetni radnici su često suočeni sa hirovitim roditeljima koji se, u potrebi za nekom ličnom ambicijom, često na neprimeren način obračunavaju sa prosvetnim radnicima. U pitanju je manjina, ali takvi primeri privuku pažnju javnosti (...) Nadležni organi treba najstrože da kazne počinioce takvih dela i nedopustivo je da se neko poziva na porodični pedigre", navela je Stamenkovski.

Majke jednog učenika fizički je napala nastavnicu biologije u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu u četvrtak, a policija je saopštila da je u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila A. R. (32) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

(Beta, 06.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »