200 Km u kajacima morem i, to Za 5 dana: Završena prva etapa Markovog humanitarnog triatlona, sledi 1.600 km na biciklima, evo koliko je sakupljeno (foto, video)

Blic pre 8 dana
200 Km u kajacima morem i, to Za 5 dana: Završena prva etapa Markovog humanitarnog triatlona, sledi 1.600 km na biciklima, evo…

Marko Nikolić (36) iz Vranja, humanitarac i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, prešao je prvu etapu svog humanitarnog triatlona nazvanog “Za naše male heroje” - za pet dana on je zajedno sa Balšom Zajićem preveslao kajakom 200 kilometara morem! Neustrašivi momci su krenuli 1. septembra iz Ulcinja, veslajući dnevno po 40 kilometara, da bi prekjuče popodne stigli u Herceg Novi.

Odatle su biciklima nastavili rutu dugačku 1.600 kilometara kroz Srbiju i Crnu Goru da bi na kraju trčali 700 kilometara. Cilj je da se za 35 dana i ukupno pređenih 2.500 kilometara sakupi oko 100.000 evra za medicinski aparat koji se koristi za lečenje dece obolele od raka. - Za pet dana prešli smo 200 kilometara veslajući u kajacima. Borili smo se sami protiv talasa. Nismo imali nikakvu pratnju. Veslali smo po devet sati dnevno. Talasi su nam otežavali veslanje.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »