Kurti demonstrira silu na severu! Stručnjaci u "Jutro na Blic": "Iživljavali su se nad mladićima, tukli ih, najavljen je protest"

Blic pre 8 dana
Kurti demonstrira silu na severu! Stručnjaci u "Jutro na Blic": "Iživljavali su se nad mladićima, tukli ih, najavljen je…

Neprestane tenzije na Kosovu u poslednjih mesec dana dobile su novi zamah. Predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak saopštio je da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić veliku zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze Srbi na KiM.

Politički analitičar Stevica Deđanski i Ognjen Gogić, kao i urednik televizije "Most" Lazar Stević u "Jutro na Blic" ističu da je poseta Aljbina Kurtija Kosovskoj Mitrovici imala za cilj da zastraši Srbe. - Trenutno je mirno, ali je dosta napeto. Sinoć nakon prebijanja i hapšenja onog momaka skoro nikog nije bilo na ulici Kosovske Mitrovice posle osam časova. To nije ni malo prijatna slika. Nad tim mladićima su se iživljavali i tukli, nisu hteli da im daju ni vode.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »