POKS: Đilas nije u pravu, nije Hil Vučićev plaćenik, nego obrnuto

Beta pre 4 dana

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) danas je u saopšenju naveo da se ne slaže s izjavom lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da je američki ambasador u Srbiji Kritofer Hil na platnom spisku Aleksandra Vučića, jer "može biti samo suprotno".

"Ne vidim logiku u Đilasovoj optužbi prema američkom ambasadoru, jer svako u Srbiji zna da Kristofer Hil odlučuje o svemu, pa i o tome hoće li biti rudnika litijuma u Srbiji ili ne, a ne Aleksandar Vučić. Odlučivao je Hil o svim važnim pitanjima, od najkrupnijih, poput onog hoće li Srbija prihvatiti antiustavni i antisrpski francusko-nemački sporazum ili ne, pa do banalnih stvari hoće li biti gej parade u Beogradu ili ne, ili o slučaju dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova", izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Dodao je da je Srbija dolaskom Vučića na vlast potpuno izgubila svoj suverenitet i pretvorila se u zapadnu koloniju do to mere da ne sme da pošalje niti predsednika, niti premijera na sastanak BRIKS od istorijskog značaja, na lični poziv predsednika Rusije Vladimir Putina.

"Druge zemlje, koje su čak i članice NATO i kandidati za ulazak u EU, poput Turska, imaće svoje predstavnike jer će turski predsednik Redžep Taip Erdogan prisustvovati samitu", naveo je Mihailović.

(Beta, 13.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »