Samo talenat vas neće daleko odvesti: Stefan Milenković o svojim studentima i koliko je ponosan na njih: "Najviše se posvetim onima koji su gladni da budu najbolji"

Blic pre 2 dana
Samo talenat vas neće daleko odvesti: Stefan Milenković o svojim studentima i koliko je ponosan na njih: "Najviše se…

Svetski poznat i priznat violinista Stefan Milenković decenijama je jedan od najboljih srpskih ambasadora u svetu. Prošlo je više od četrdeset godina od njegovog prvog javnog nastupa, a on i dalje izaziva veliko interesovanje gde god se pojavi i nastupi, bilo kod nas ili u inostranstvu. Trenutno predaje na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu, ali je godinama predavao i studentima u inostranstvu.

- Kod studenata najviše cenim odgovornost, doslednost i istrajnost. Pre svega upornost, disciplinu. To su kvaliteti koje najviše cenim, koji vas najbrže dovode do cilja i koji skoro pa garantuju napredak. Garantuju da ćete maksimalno razviti svoje sposobnosti. Mislim da je to nešto što profesor kod svojih studenata najviše ceni. To je da zaista implementiraju, da primenjuju ono o čemu se razgovara na lekcijama i ono na čemu se radi. Ako se suoče sa nekim teškoćama,

Novi Sad »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »