Đurić: Vlasti Srbije će sarađivati sa američkim ako dođe do istrage Kušnerovih poslova

Beta pre 1 sat

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je povodom istrage Odbora američkog Senat za finansije o poslovanju firme Afiniti (Affinity) zeta Dionalda Trampa, Džareda Kušnera koja bi da grad hotelski kompleks na mestu Generalštaba u centru Beograda, rekao da će organi Srbije sarađivati sa američkim ako se to bude tražilo.

Đurić je u intervjuu za Glas Amerike odgovorio odrično na pitanje o tome da li je on, dok je bio ambasador u Vašingtonu, imao bilo kakve kontakte ili saznanja o istrazi poslovanja firme Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Dolanda Trampa, a sada predsedničkog kandidata.

Glas Amerike prenosi da je demokrata Ron Vajden koji predvodi tu istragu naveo u pismu da su zvaničnici Srbije i Albanije prišli kompaniji Afiniti s poslovnim predlozima za ulaganje.

Đurić je rekao da o tome niko nije razgovarao s njim.

"Ono što mogu je da kažem je da se ne mešam u rad pravosudnih organa, ni srpskih institucija, a kamoli američkih, i ono što mogu takođe da kažem je da Srbija i Sjedinjene Države imaju potpisane sporazume i kvalitetnu saradnju u oblasti pravosuđa", rekao je Đurić za Glas Amerike.

Dodao je da je američka agencija za razvoj USAID prethodnih dvadeset godina uložila mnogo u reformu pravosuđa u Srbiji, dodavši da "ako i kada dođe do bilo kakvih pitanja na tu temu, svi srpski organi biće na raspolaganju američkim organima i Srbija će uvek pomoći da se vode istrage".

(Beta, 27.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »