Pušten poljoprivrednik iz sela Bresnica kod Čačka koga je BIA danas privela

Beta pre 3 sata

Poljoprivrednik iz sela Bresnica kod Čačka Slobodan Vidojević, koga su službenici Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) danas priveli zbog najavljene blokade Ibarske magistrale, pušten je na slobodu posle nekoliko sati provedenih u prostorijama BIA.

Vidojević, koji je član Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, rekao je novinarima da je u službenim prostorijama BIA u Čačku obavljen razgovor sa njim, da su ga pitali zašto poljoprivrednici protestuju i kakvi su im zahtevi, kao i to da su tamo bili korektni prema njemu.

On je rekao da su službenici BIA jutros, pre zakazane blokade Ibarske magistrale došli kod njega u kuću i zadržali ga da ne ode na blokadu, a otišli su kada su njegovi prijatelji i komšije došli kod njega da provere zašto nije došao na protest.

"Posle sam otišao po dete u školu, a oni su ponovo došli sa kombijem u moju kuću i priveli me u njihove prostorije u Čačku", rekao je Vidojević.

BIA privela poljoprivrednika iz čačanskog sela Bresnica zbog najavljenog protesta

Pripadnici Bezbednosno–informativne agencije (BIA) priveli su danas poljoprivrednika Slobodana Vidojevića iz sela Bresnice kod Čačka zbog protesta poljoprivrednika koji je najavljen u tom selu, objavio je čačanski portal Ozonpress.

Prethodno su jutros pripadnici BIA dolazili u Vidojevićevu kuću, kako bi sprečili protest poljoprivrednika, a prema rečima komšija posle njegovog obraćanja javnosti o tome, on je u toku dana priveden.

Komšije su navele da u trenutku kada je Vidojević privođen u kući su bila njegova deca koja su bila uplašena kada ga je BIA odvela.

Protest poljoprivrednika je najavljen u selu Bresnica zbog nezadovoljstva poljoprivrednih proizvođača što država nije poštovala dogovor sa njima.

(Beta, 01.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »