Kina: U Šansiju više od polovine uglja proizvodi se inteligentnim rudarstvom

Beta pre 2 sata

Glavna kineska provincija za proizvodnju uglja, Šansi, sada ostvaruje više od 50 procenata svog proizvodnog kapaciteta putem inteligentnog rudarstva, saopštile su lokalne vlasti 14. oktobra.

Ukupno 30 pilot i demonstracionih rudnika uglja sa praksama zelenog rudarstva uspostavljeno je širom provincije, rečeno je na konferenciji za novinareo najnovijem napretku Šansija u unapređenju energetske tranzicije.

Sa skoro 82 procenta kapaciteta za proizvodnju uglja unapređenog i priznatog kao napredni kapacitet, provincija je zadržala prednost u proizvodnji uglja na nacionalnom nivou četiri uzastopne godine, rekao je Džang Sjang, zamenik šefa provincijske komisije za razvoj i reforme, prenosi Sinhua.

Tokom godina, Šansi je unapređivao svoju industriju uglja. U 2023. godini provincija je uspostavila 118 inteligentnih rudnika uglja i uvela pametnu tehnologiju u 1.491 "rudarsko čelo". Do 2025. godine očekuje se da svi veliki i visokorizični rudnici uglja u provinciji završe inteligentne transformacije.

U 2023. godini, Šansi je proizveo više od 1,37 milijardi tona uglja, a postavljen je cilj proizvodnje od oko 1,3 milijarde tona za ovu godinu.

(Beta, 15.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Najnovije vesti »