Извор: Правда архива вести 10.03.2016

Отказано саслушање Шешеља

Правда 10.03.2016
Саслушање лидера СРС Војислава Шешеља у Одељењу за ратне злочине Вишег суда у Београду поводом захтева за његово изручхење Хашком трибуналу отказано је, а нови датум саслушања биће одређен накнадно. Портпарол… »

Пајтић: Вучић неће имати већину

Правда 10.03.2016
Председник ДС-а Бојан Пајтић за најновији НИН изјавио је да је на предстојећим изборима “могуће произвести ситуацију у којој Вучић неће имати већину да направи владу”. Србија има шансу уколико изађе већина од три… »

ТРАМП: Мржња ислама према Западу је невиђена

Правда 10.03.2016
ВАШИНГТОН - Фаворит за кандидатуру Републиканске странке на председничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је да мисли да ислам мрзи Запад. "Мислим да нас ислам мрзи. У питању је невиђена мржња", рекао је синоћ Трамп у… »

Запаљена српска кућа на Космету

Правда 10.03.2016
Кућа Томе Баљошевића, који је киднапован па убијен јула 1998. године, запаљена је у ораховачкој Горњој махали, рекао је Срни председник Привременог општинског већа Ораховца Голуб Кујунџић. Кућа је запаљена за време… »

ЕУ НАСТАВЉА ПО СТАРОМ: Продужене санкције Русији - ипак, тројица Руса скинута са црне листе из јединог могућег разлога

Правда 10.03.2016
БРИСЕЛ - Европска Унија продужила је до септембра санкције према појединцима у Русији и Украјини уведене због сукоба у Украјини, саопштио је Брисел. "Црна листа" од готово 150 људи којима је уведена забрана путовања и… »

ЗАПАДЕ, ПОНОСИШ ЛИ СЕ СВОЈОМ ТВОРЕВИНОМ?! Поново бачен сузавац у парламенту Косова! (ВИДЕО)

Правда 10.03.2016
ПРИШТИНА - Седница косовске скупштине прекинута је пре него што је почела након што су посланици из редова опозиције поново активирали сузавац. Проглашена је пауза, а у згради парламента је очигледно присуство припадника… »

ШТА ЋЕ БИТИ С НОВЦЕМ? Суд одлучио да ли ће вратити Мишковићу 12 милиона евра јемства!

Правда 10.03.2016
БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је одбио захтев одбране власника Делта холдинга Мирослава Мишковића за враћање јемства од 12 милиона евра јер и даље стоје разлози због којих му је мера јемства одређена, као… »

Лазански: Вучићев позив се не одбија

Правда 10.03.2016
БЕОГРАД - Војни аналитичар Мирослав Лазански, један од кандидата за посланика на листи Српске напредне странке, каже да се на тој листи нашао након што га је премијер и председник СНС Александар Вучић лично позвао, а такав… »

ШТА НАМ СТРАНКЕ ПОРУЧУЈУ: Анализа изборних слогана за изборе 2016.

Правда 10.03.2016
Већина политичких странака облепила је Србију својим изборним порукама и пре расписивања избора. Стручњак за маркетинг Цвијетин Миливојевић каже да је важно схватити да поред плаката пролазимо свакодневно и да је зато… »

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИЗРУЧЕЊА СЛОБЕ ХАГУ! Српски судија који је "послао" Милошевића у затвор открива пуну истину (ВИДЕО)

Правда 10.03.2016
Сутра је деценија од смрти Слободана Милошевића, али његово изручење Хашком трибуналу и даље представља својеврсни преседан који је урадила Влада на челу са Зораном Ђинђићем. “Био сам само службеник који је… »