Извор: РТВ архива вести 26.03.2016

Универзитет у Приштини тражи смену Ђурића

РТВ 26.03.2016
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Запослени и студенти на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици захтевају смену директора Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића због његовог предлога да Влада Србије… »

Нападнут још један медицински радник

РТВ 26.03.2016
СУБОТИЦА - Данас око 13 часова, на Одељењу за пријем и збрињавање ургентних стања Опште болнице Суботица, повређен је медицински техничар Мирослав Мамула од стране пацијента коме је указивао помоћ. 179. "Викао је на све… »

Одвојеним плаћањем до овере здравствених књижица

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Одвојеним плаћањем здравственог осигурања пољопривредницима је омогућена овера књижица, саопштило је данас Министарство пољопривреде и заштите животне средине. Републички фонд за здравствено осигурање ће… »

Блокада камиона код Мердара, без уља на ватру

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да не жели да "долива уље на ватру" када је реч о ситуацији са блокадом камиона са српском робом на административном прелазу Мердаре, да влада ради на том проблему… »

Сандерс победио Клинтонову на Аљасци

РТВ 26.03.2016
ЕНКОРИЏ - Демократски претендент за председничког кандидата у САД, Берни Сандерс, победио је данас Хилари Клинтон на Аљасци. 245. Тиме је његова кампања добила неопходни подстицај док он настоји да омете Клинтонову на њеном… »

Табановце: Мигранати напустили "ничију земљу"

РТВ 26.03.2016
КУМАНОВО - Последњи мигранти заробљени на ничијој земљи између македонске и српске границе прихватили су премештај и пребачени су у избегличке кампове на северу и југу Македоније. 382. Блатњаве шаторе напустило је 237… »

Иран: Девет мртвих у паду хеликоптера

РТВ 26.03.2016
ТЕХЕРАН - Хеликоптер иранске службе за ванредне ситуације срушио се на југу Ирана и том приликом погинуло је свих девет људи који су били у њему, јавили су медији. Портпарол Црвеног полумесеца Мостафа Мортазави рекао је да су… »

Индипендент издао последње штампано издање

РТВ 26.03.2016
ЛОНДОН - Британски дневник Индипендент данас је издао своје последње штампано издање и прелази искључиво на дигитални формат, јавиле су светске агенције. 217. Пошто су новинари у петак увече послали лист на штампање, сви… »

Вилу Смиту награда "МТВ Генератион"

РТВ 26.03.2016
БЕРБАНК - Амерички глумац и продуцент Вил Смит добитник је награде "МТВ Генератион" за свој опус у филмској индустрији, а биће му уручена на 25. додели МТВ филмских награда 10. априла у Бербанку у Калифорнији, саопштио је МТВ… »

Представа Мире Гаврана у позоришту у Бечеју

РТВ 26.03.2016
БЕЧЕЈ - У Градском позоришту у Бечеју одржана је права театарска светковина. Управо тако се може назвати извођење представе "Чехов је Толстоју рекао збогом" Мире Гаврана, у режији Ирфана Менсура. 68. За Предрага Ејдуса… »