Култура архива вести 05.11.2016

Љоса: Дилан не заслужује Нобелову награду

Политика 05.11.2016
МАНИЛА – Перуански нобеловац Марио Варгас Љоса сматра да Боб Дилан не заслужује Нобелову награду за књижевност. Љоса, који је исту награду добио 2010., каже да се диви Дилану као певачу, али да сматра да није добар… »

Хомер, Марџ, Барт, Лиза и Меги улазе у историју

Радио 021 05.11.2016
Култна америчка анимирана серије "Симпсонови" емитоваће се и наредне две године, што значи да ће ући у историју као најдужа телевизијска серија свих времена, саопштила је данас продуцентска кућа Фокс. Са данас потписаним… »

НС: Промоција књиге Федоре Бикар

РТВ 05.11.2016
НОВИ САД - У уторак, 8. новембра у 12 сати, у сарадњи са Српским институтом из Будимпеште, Музеј Војводине приређује промоцију књиге "Петар Лупа у дунавска авантура", ауторке Федоре Бикар. О књизи ће говорити Петар Ластић… »

Радост је питање тренутка

Политика 05.11.2016
Родитељи жале за децом, то је оно што је најважније у драми, старији за својом младошћу, а млади у комаду не доживе старост и они немају шта да памте. Поетском драмом „Деца радости” ауторке Милене Марковић у режији… »

Додељене награде 56. Октобарског салона

Блиц 05.11.2016
Три равноправне награде 56. Октобарског салона додељене су уметницима Сјун Суну из Кине за рад "Нека делања нису одрађена у револуцији", Анастасији Вепревој из Русије за рад "Реквијем за романтичну љубав" и Синиши Илићу из… »

(Видео) Чувао тајну 32 године Ево шта је Славко Штимац рекао о чувеној сцени са јагодинком Симоновић

Курир 05.11.2016
Славко Штимац један од наших најбољих глумаца, који је почео са глумом као дечак и који никада није ни уписао Академију, чије реплике из многобројних филмова се годинама понављају. Једна од најчешћих реплика је "Меси… »

Жика Тодоровић: Глумац сам постао сасвим случајно

Курир 05.11.2016
Глумац Жика Тодоровић, који тренутно жирира у такмичењу „Ја имам таленат”, открио је како је почео да се бави глумом. "Ја нисам уопште намеравао да будем глумац, ја сам био рокенрол бубњар, а глумац сам постао сасвим… »

(Фото) нико није очекивао да ће њих двоје бити заједно: Познати репер смувао певачицу

Курир 05.11.2016
Након што је репер Дрејк прославио 30. рођендан, појавиле су се спекулације да је музичар у вези са колегиницом Тејлор Свифт. Недељама које су претходиле поменутој рођенданској журци, певачица се скривала од очију… »

Мерил Стрип добија награду за животно дело

Ало 05.11.2016
Холивудска глумица Мерил Стрип (64), вишеструка добитница филмских признања Златни глобус и Оскар, фавориткиња је за освајање овогодишње награде “Сесил Б. Демил” за животни допринос филму. Удружење страних новинара… »

Бен Афлек разочаран: Принц Џорџ је крив што је мој син болестан

Курир 05.11.2016
Глумац Бен Афлек је са својом децом обишао палату и дворац Виндзор, а тврди да није видео никога од чланова краљевске породице. Ипак, Афлеков син је имао прилику да се игра са принцом Џрџом а открио је шта се десило том… »