Култура архива вести 02.10.2017

Изложба стрипа “Живео Кавадоли” у Панчеву

Данас 02.10.2017
Отварање је заказано у бископу “Војводина” од 19 часова. Великом стрип изложбом “Живео Кавандоли!” у част италијанског аниматора Освалда Кавандолија, творца познате “Ла Линее” или “Линије”, сутра у Панчеву… »

Ма­ње од сто­ти­ну Ср­ба у Сен­тан­дре­ји

Политика 02.10.2017
Да­нас ту по­сто­је че­ти­ри пра­во­слав­не цр­кве, а не­кад их је би­ло се­дам, ка­же Пе­ра Ла­стић, ди­рек­тор Срп­ског ин­сти­ту­та у Бу­дим­пе­шти. Ка­да је 1913. го­ди­не усто­ли­чен… »

Вики радионице за запослене у институцијама културе

Вечерње новости 01.10.2017
Министарство културе и информисања и Викимедија Србије организују радионице уређивања Википедије и других "вики" пројеката за запослене у институцијама културе - архивима, музејима и библиотекама. Министарство културе и… »

Добитник Нобелове награде за књижевност биће познат у четвртак

Блиц 02.10.2017
Шведска академија ће у четвртак саопштити име добитника Нобелове награде за књижевност, коју је прошле године освојио амерички музичар Боб Дилан, саопштено је данас у Стокхолму. "Шведска академија ће у четвртак, 5… »

Композитори држави: Концертна дворана свима, не само Филхармонији

Б92 02.10.2017
Група композитора, музичара и академика затражила је да се, уместо нове зграде Београдске филхармоније, гради концертна дворана која би одговарала потребама целе музичке сцене у Србији. У отвореном писму председнику Србије… »

Од невољеног детета до светске славе: Мемоари Марине Абрамовић

Б92 02.10.2017
За све који познају и прате лик и дело Марине Абрамовић њени мемоари вероватно неће открити никакве спектакуларне детаље, али ће дати увид у унутрашњи свет ове изузетне жене, пише "Блиц". Пише: Миона Ковачевић Извор… »

Ништа од трећег дела "Секс и града"

Б92 02.10.2017
Иако јој је улога Саманте Џонс донела планетарну популарност, Ким Катрал је главни разлог због ког се неће снимати трећи наставак филма “Секс и град“. Како откривају блиски извори, продукција није могла да изађе у… »

Јеврејска представа “Дибук” на “Синерџију”, Фестивалу језичких мањина света у Новом Саду

Дневник 02.10.2017
На Фестивалу језичких мањина света, под називом Синерги#ВТФ (“Синерџи”), који се први пут одржава у Новом Саду, у организацији Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, вечерас ће бити изведена представа “Дибук”… »

Меденица: Док будем водио БИТЕФ он ће бити елитистичка уметност за све

Дневник 02.10.2017
БЕОГРАД: Критике са деснице у вези с представом "Олимп" су биле "бедасте и тупаве" и свако је могао да их дискредитује малим прстом, али критике са левице нисам очекивао, мада су такође баналне, казао је Иван Меденица селектор и… »

Почела "Радост Европе"

РТС 02.10.2017
Карневалском поворком која је око подне кренула са Трга Републике до Победника на Калемегдану почео је 48. Међународни сусрет деце "Радост Европе", у организацији Дечјег културног центра Београд а под покровитељством Града… »