Извор: РТВ архива вести 22.01.2018

Игор Јурић личност године у избору НИН-а

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Председнику фондације "Тијана Јурић", Игору Јурићу, вечерас је на свечаности у Југословенској кинотеци уручена НИН-ова награда "Личност године". Тијани могу само да обећам да моја борба неће престати докле год… »

Вучић: Није ми било лако и пријатно на Космету, али сам задовољан

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић изјавио је да му "није било лако и пријатно", али да је задовољан боравком на Косову и Метохији, јер је обавио "изузетно важан посао" за уједињење српског народа на КиМ. Он… »

На београдском аеродрому мушкарац покушао да пререже себи врат флашом

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Мушкарац са посекотинама на врату, за кога медији преносе да је покушао себи да пререже врат флашом на Аеродрому "Никола Тесла", збринут је у Ургентном центру. "Позив Хитној помоћи је стигао 14.22 сати и речено нам… »

Преседан у врху руске цркве, владика неће да гласа за Путина

РТВ 22.01.2018
МОСКВА - Руски владика Јевтикије изјавио је да неће гласати за председника Владимира Путина на председничким изборима у марту јер "не жели да гласа за мрак", а руски лист "Новаја газета" данас наводи да је тиме први пут један… »

Водинелић:Поништити избор Сикимића за директора Агенције

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Функционерка Нове странке Весна Ракић - Водинелић затражила је данас да се поништи, како каже, незаконит избор Драгана Сикимића за директора Агенције за борбу против корупције. Водинелић у саопштењу наводи да… »

Марихуана у ''ничијој'' торби

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Цариници су на административном пункту Мердаре у једном аутобусу који је долазио из правца Косова и Метохије открили два килограма марихуане у ''ничијој'' торби. Марихуана је откривена када је у поподневним… »

Пуцњава на Менхтену, троје рањено

РТВ 22.01.2018
ЊУЈОРК - Три особе су рањене из ватреног оружја у пуцњави на Менхетну, јавља "Си-Би-Ес Њујорк". Према наводима званичника, троје повређених је хоспитализовано. "Си-Би-Ес Њујорк" наводи да је њихово стање стабилно. На… »

Вучић: Убиство Ивановића је директан пуцањ у Србију

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Одговор на питање кога је највише погодило убиство Оливера Ивановића, изузимајући његову породицу, и у кога је пуцано пуцњем у Ивановића упућује на мотиве и могуће налогодавце тог убиства, оценио је вечерас… »

Лекари апелују: Вакцинишите децу против малих богиња

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - У Србији је у последња 3 месеца регистровано више од хиљаду случајева оболелих од малих богиња, кажу у Тиршовој. Највише оболелих је млађе од пет и старије од 30 година, а све више оболелих има и међу… »

Објављен Нацрт измена Устава за правосуђе

РТВ 22.01.2018
БЕОГРАД - Нацрт измена Устава Србије у области правосуђа објављен је данас на сајту Министарства правде ради јавне расправе, која ће у овој фази трајати до 8. марта. Међу најважнијим изменама Устава су да се из чланства… »