Извор: Дневник архива вести 16.03.2018

Табаковић: Оцена о српском динару “лепа вест и признање”

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Оцена агенције Блумберг да је српски динар друга валута у свету с најбољим перформансима у протеклих 12 месеци представља “лепу вест и признање”, изјавила је гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка… »

Триван: Закон о климатским променама важан за све

Дневник 16.03.2018
НОВИ САД: Министар заштите животне средине Горан Триван поручио је са прве јавне расправе о Нацрту закона о климатским променама да је доношење тог закона веома битно како за заштиту животне средине, тако за друштво у… »

Мондолони: Обележавамо прошлост са Србијом

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Француски амбасадор у Београду Фредерик Мондолони најавио је данас низ догађаја поводом обележавања стогодишњице ослобођења Србије и краја Првог светског рата, истакавши да Француска обележава прошлост, али је… »

У Србији 2017. три пута мање убијених него 2001.

Дневник 16.03.2018
ПРОКУПЉЕ: Србија има један од најнижих процената убистава на годишњем нивоу у Европи, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић прецизирајући да је у 2017. убијено 76 људи, што је три пута мање него 2001… »

Решено: Шта је старије, кокошка или јаје?

Дневник 16.03.2018
Шта је пре настало - кокошка или јаје?, једно је од најчешће постављаних питања које кроз историји мучи човека. Људи пак често као одговорбирају "јаје", јер су на тај начин још диносауруси долазили на свет. Међутим… »

Полудела жичара у Грузији, осам повређених (видео)

Дневник 16.03.2018
ЛОНДОН: Најмање осам особа је повређено, од чега две озбиљно, када се покварила жичара у грузијском ски центри Гудаури. Како се наводи, жичара је одједном удвостручила брзину, због чега су многи скијаши који су се у том… »

Мајами: Мост пао јер су сајле попустиле после стрес теста?

Дневник 16.03.2018
МАЈАМИ: Власти на Флориди саопштиле су данас да су се после "стрес теста" олабавиле сајле о које је висио пешачки бетонски мост тежак 950 тона, који се срушио у четвртак на прометну саобраћајницу усмртивши шест особа. Док… »

Оставке у Надзорном одбору ГСП-а

Дневник 16.03.2018
Два члана Надзорног одбора ЈГСП Нови Сад ускоро ће да поднесу оставке, сазнаје Дневник. Иначе, Надзорни одбор овог градског предузећа броји три члана. Оставка два члана НО уследила је након контроле рада јавних и комуналних… »

РТЦГ: Мило Ђукановић кандидат ДПС на председничким изборима

Дневник 16.03.2018
ПОДГОРИЦА: Лидер владајуће ДПС Мило Ђукановић биће кандидат те партије за председника државе, јавила је РТЦГ. Да ће кандидат ДПС-а одговорити на суштинске потребе државе, а не партије рекао је јуче функционер ДПС-а… »

Вучић: Бројеви о паду наталитета су ми највећа ноћна мора

Дневник 16.03.2018
ПРОКУПЉЕ: Сваког дана нас је 107 мање, сваког дана губимо 107 људи и зато морамо да учинимо све што можемо на повећању наталитета, рекао је данас у Прокупљу председник Србије Александар Вучић. За сутра је тим поводом… »