Култура архива вести 28.04.2018

Марко Ђурић и Владан Вукосављевић се телеграмима опростили од преминулог певача Јордана Николића

Србија данас 28.04.2018
"Читавог живота остао је одан косовскометохијском мелосу", подвукао је Вукосављевић. Народни певач Јордан Николић преминуо је данас у Београду, а остаће упамћен по извођењу песама са Косова и Метохије, где је и рођен… »

Политика није мој фах – ја се бавим љубавним пјесмама

Данас 28.04.2018
Поводом књиге "Сплитска дица - Од зидића до вјечности" Нено Белан говори за Данас о пријатељствима, о своје четири адресе, почецима и шта би могла бити формула за добар успех у каријери Некадашњи фронтмен култних Ђавола… »

Највећи мозаик на свету у цркви Св. Ђорђа на Опленцу

РТВ 28.04.2018
ОПЛЕНАЦ - Црква Светог Ђорђа на Опленцу позната је и као маузолеј српске краљевске породице Карађорђевић. Њен монументални изглед садржи и јединствено културно наслеђе које заслужује да се нађе на листи светске… »

Драган Јеринкић, кореограф: Бајковите балетске слике

Дневник 28.04.2018
На сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта вечерас ће бити праизведен балет „Пинокио” на музику Нодара Викторовича Чанбе, савременог абхаског композитора и диригента, по либрету и у кореографији Драгана… »

Милош тимотијевић у представи за 16+: Живимо у личној шизофренији!

Курир 28.04.2018
Премијера представе "Режим љубави" Тање Шљивар, а у режији Бојана Ђорђева, одржаће се вечерас на сцени Атељеа 212, а како се наглашава на плакату, у публици ће бити само особе старије од 16 година. Шта је то… »

Балканику сврстали у аутсајдере: Србија неће проћи у финале!

Курир 28.04.2018
Минималне су шансе да Сања Илић и Балканика прођу у финале Евровизије, која ће бити одржана 10. маја у Португалу, барем према статистикама и проценама бројних еминентних кладионица. Још када је Србија на такмичењу… »

Сукоб титана на помолу: Амал Клуни пада у заборав због нове девојке бреда пита?

Курир 28.04.2018
Некада је сва пажња била посвећена Амал Клуни, њеном стилу, вези, а касније и браку са глумцем Џорџом Клунијем. Међутим, адвокатици полако али сигурно трон преузима Нери Оксман, професорка арихтектуре с којом се тренутно… »

Ибрајтер: Луткарство опстаје на ентузијазму људи који се њиме баве

Бета 28.04.2018
Селектор овогодишњег Фестивала професионалних позоришта Војводине, Горан Ибрајтер оценио је да деценијама луткарско позориште, односно позориште за децу нема у Србији адекватан третман и да опстаје само захваљујући… »

То смо чекали: Повратак групе АББА на музичку сцену после 35 година!

Србија данас 28.04.2018
Они долазе, али у овом издању. Они су дефинитивно један од најпопуларнијих бендова свих времена, а вест да су након 35 година опет одлучили да се окупе је распаметила бројне обожаваоце. Легендарна АББА је већ снимила две песме… »

Сања Илић и „Балканика“: Енглеска верзија песме „Нова деца“ (видео)

Дневник 28.04.2018
Српски представници на овогодишњој „Песми Евровизије“, Сања Илић и „Балканика“ уживо су извели енглеску верзију песме „Нова деца“ на свечаности уприличеној на РТС-у поводом одласка у Лисабон, а сада су публику… »