Извор: Политика архива вести 24.05.2018

Москва ће анализирати закључке холандских истражитеља

Политика 24.05.2018
САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да ће Москва анализирати закључке холандских истражитеља који тврде да су нашли чврсте доказе да је руски војни ракетни систем испалио пројектил који је… »

Трамп отказао сусрет са Ким Џонг Уном

Политика 24.05.2018
До потеза америчког председника дошло је на дан када је Пјонгјанг наводно срушио тунеле у којима је изводио нуклеарне пробе, али тој акцији нису присуствовали стручњаци. На дан када је Пјонгјанг испунио једно од обећања и… »

Вучић: Гледаћу да убедим народ, против сам замрзнутог конфликта

Политика 24.05.2018
Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба одржати замрзнути конфликт, јер ако буде одмрзнут, не желим да будем одговоран за нови сукоб, каже председник Србије.- Мекалистер: Кључна година… »

Српска листа: Арифијева изјава - нови шамар бриселском дијалогу

Политика 24.05.2018
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа је разочарана али није изненађена изјавом главног преговарача Приштине, који је својом изјавом ударио нови шамар бриселском дијалогу. Координатор за дијалог између Београда и Приштине у… »

Предузеће „Србија карго” купило осам „Сименсових” локомотива

Политика 24.05.2018
Акционарско друштво за железнички превоз робе „Србија карго” купило је осам вишесистемских локомотива компаније Сименс АГ Аустрија” за скоро 32 милиона евра, а потпредседница владе Зорана Михајловић каже да је то прва… »

Разбијен ланац продаје дроге у близини школа

Политика 24.05.2018
У више одвојених акција широм Србије припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у… »

Дервишију седам и по година затвора за трговину органима

Политика 24.05.2018
Суд утврдио да је приштински доктор учествовао у нелегалним трансплантацијама бубрега у клиници „Медикус”. – Веза са „жутом кућом”. Доктор Љутфи Дервиши, власник некадашње приштинске клинике „Медикус”… »

Еулекс нема мандат да хапси Лабана, Тачи тражи проверу

Политика 24.05.2018
Како је Радију Слободна Европа речено у кабинету Хашима Тачија, он неће именовати Лабана за судију Уставног суда док се провера не обави. ПРИШТИНА – Мисија Еулекса примила је захтев од српских власти да ухапси Радомира… »

Настављен штрајк оружара у Крагујевцу

Политика 24.05.2018
КРАГУЈЕВАЦ – У фабрици „Застава оружје” јутрос је настављен штрајк са захтевима да се фабрика изузме из приватизације, не умањују плате за 10 одсто, исплати бонус и регрес, а тражи се и се смена директора, као и бољи… »

САД бомбардовале положаје сиријске војске

Политика 24.05.2018
ПЕКИНГ – У ваздушним нападима коалиције предвођене САД погођене су позиције сиријске војке, на истоку Сирије, у близини линија фронта са Исламском државом, јављају сиријски државни медији. У нападима су погођене позиције… »