Извор: Слободна Европа архива вести 24.05.2018

Вековни савезници: Може ли ЕУ да 'покаже зубе' Трампу?

Слободна Европа 24.05.2018
Не кидајте грубо нити пријатељства, јер ако их треба поново везати остаће чворови, упозоравао је Абрахам Линколн (Линцолн). У односима Европске уније и Сједињених Америчких Држава све је више несугласица, тако да је питање… »

ЕУ увела Газпрому услове за продају у источној Европи

Слободна Европа 24.05.2018
Евопска унија (ЕУ) одредила је риској компанији Газпром низ обавеза за побољшање протока гаса по конкурентним ценама у источној Европи, саопштено је данас. Европска комесарка за заштиту конкуренције Марете Вестагер рекла је… »

Жигманов: Скупштина да реагује на увреде радикала

Слободна Европа 24.05.2018
Посланик Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов осудио је данас увреде представника Српске радикалне странке (СРС) на свој рачун и позвао председницу парламента Мају Гојковић да на њих реагује. Он је на… »

Оружари 'Застава оружје' и Вулин без договора

Слободна Европа 24.05.2018
Представници Штрајкачког одбора фабрике "Застава аутомобили" из Крагујевца и Министарства одбране нису данас успели да постигну договор о стратешким захтевима крагујевачких оружара. Председник фабричког синдиката Драган… »

Пресуде за 'Медицус' у случају трговине људским органима

Слободна Европа 24.05.2018
Основни суд у Приштини прогласио је кривим оптужене у случају познатом као "Медицус" који се тиче трговином људских органа и организованог криминала. Власник клинике доктор Љутфи Дервиши добио је седам и по година затвора и… »

Фрееман се извинио након оптужби за сексуално злостављање

Слободна Европа 24.05.2018
Славни амерички глумац Моргана Фреемана извинио се групи жена које су га оптужиле за сексуално злостављање и непримјерено понашање. Осам жена поднијело је ове оптужбе, пише ЦНН. "Покушавао ми је подићи сукњу и питао… »

САД негирају да су извршиле напад на положаје сиријске војске

Слободна Европа 24.05.2018
Сиријски државни медији известили су да је коалиција предвођена Сједињеним Државама која се бори против такозване Исламске државе рано у четвртак рано ујутру гађала сиријске војне положаје у источној Сирији, али је војска… »

Истражитељи: Малезијски авион оборен руском ракетом

Слободна Европа 24.05.2018
Међународни тим истражитеља саопштио је данас да је детаљном анализом видео снимака установљено да је ракетом из система Бук која је дошла из руске војске погођен авион Малезија ерлајнса, који је оборен пре скоро четири… »

Британска влада: Транзиција са ЕУ готова до децембра 2020.

Слободна Европа 24.05.2018
Велика Британија ће окончати период транзиције са ЕУ након "Брегзита" у децембру 2020. године, изјавила је портпаролка британске премијерке Терезе Меј. Она је демантовала извештаје медија о томе да Влада жели нову транзицију… »

Сешнс за јачу сарадњу с тужиоцима у Југоисточној Европи

Слободна Европа 24.05.2018
Амерички државни тужилац Џеф Сешнс изјавио је у Загребу, после регионалне конференције о транснационалном организованом криминалу, да САД имају "најближу сарадњу" с Хрватском и да желе да је прошире у целом региону. "САД… »