Београд архива вести 26.06.2018

Завршена седница градске скупштине: Ево колико ће Београђани плаћати професионалног управника зграда

Вечерње новости 26.06.2018
Усвајањем више одлука, међу којима је и предлог одлуке о изради плана генералне регулације у вези са изграњом беорадског метроа, Скупштина града Београда завршила је данас седницу. Усвајањем више одлука, међу којима је и… »

Градска Скупштина данас о низу важних одлука: Пред одборницима Београда план за метро, ево како ће функционисати саобраћај…

Курир 26.06.2018
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће Скупштина града на данашњој седници донети низ важних одлука за функционисање града, међу којима је и она о изради плана за метро, са шинским системима, како би… »

Мермерни водоскок у Земуну

Вечерње новости 26.06.2018
На раскрсници Господске и Лагумске започет пројекат 54 фонтане. Вредна савремена скулптура од аранђеловачког мермера, дело професора Душана Петровића, оплеменила је популарно шеталиште. ФОНТАНА са чесмом која се налази на… »

Гаража "Обилићев венац" – прва зелена гаража у Европи!

Курир 26.06.2018
Гаража "Обилићев венац" у Београду добила је Парксмарт сертификат чиме је постала прва "зелена гаража" у Европи, а тим поводом јуче је на њеном петом нивоу постављено званично обележје тог сертификата – Парксмарт… »

Мирна ноћ иза београђана: Без саобраћајки у престоници, хроничне болеснике мучи лоше време

Курир 26.06.2018
Ноћ у Београду протекла је мирно, без саобраћајних незгода, а хронични болесници су се за помоћ јављали у умереном броју, рекао је сарадник Хитне помоћи за комуникацију Мирко Лутовац. Према његовим речима, Хитна помоћ је… »

Удес код Храма: Скутер изгорео после судара са аутомобилом, возач повређен

Блиц 26.06.2018
У саобраћајној незгоди данас око 16.30 сати на углу Булевара ослобођења и Тиршове, недалеко од Храма Светог Саве, лакше је повређен возач скутера, а његов двоточкаш потпуно је изгорео, сазнаје "Блиц". - Дошло је до… »

Шести куп Математичке гимназије у Београду

Студио Б 26.06.2018
Градоначелник Београда др Зоран Радојичић свечано је данас отворио Шести куп Матемачке гимназије – међународно такмичење из математике, информатике и физике које је у нашој престоници окупило најбоље представнике из… »

Весић: Метро, пројекат од националног значаја

Данас 26.06.2018
Метро у Београду ће се градити по фазама, укључујући и прву линију која ће се радити у четири фазе. Наш посао је да до 2020. кренемо у градњу метроа и у томе ћемо и успети, рекао је данас заменик градоначелника Горан… »

Младеновић: Проблем амброзије захтева системско решење и помоћ грађана

Данас 26.06.2018
Градски одборници усвојили су данас и Предлог програма – амброзија као здравствени ризик, мониторинг и сузбијање амброзије са неуређених површина на територији града Београда у 2018. години, наводи се у саопштењу. Помоћник… »

Весић: Боримо се против злоупотребе у приватним вртићима

Данас 26.06.2018
Градски одборници усвојили су на данашњој седници Одлуку о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града за 2018/2019. годину. Заменик… »