Извор: Спутник архива вести 20.10.2018

Позадина русофобије Лондона: Шта то Немачка и Француска раде Британији иза леђа

Спутник 20.10.2018
У извештају британског министарства одбране „Глобал стратеџик трендс“ говори се о повећању руског учешћа на међународној сцени у наредним годинама. Спутњик је на ову тему разговарао са политичким аналитичарем и… »

Прљава истина о Саудијцима: Цифре од којих Америци иде „вода на уста“

Спутник 20.10.2018
Највеће светске компаније можда говоре о дистанцирању од Саудијске Арабије у време растућег гнева због убиства Џамала Хашогија, али истина је нешто сложенија. Иако извршни директори објављују да се повлаче са велике… »

Дамаск позива УН да истраже напад коалиције САД на цивиле у Дејр ел Зору

Спутник 20.10.2018
Министарство иностраних послова Сирије оптужило је земље међународне коалиције на челу са САД да нарушавају међународно право ваздушних напада у провинцији Дејр ел Зор, који су однели животе више од 60 цивила, и позвало… »

Турска прети Саудијцима: Нећете се измигољити, Хашогија убиле крвожедне убице

Спутник 20.10.2018
Турски истражитељи ће вероватно ускоро утврдити шта се догодило с телом убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија, изјавио је данас високи турски званичник. Неименовани званичник је Ројтерсу рекао и да су Хашогијеви… »

Авганистан: Најмање 44 мртвих у експлозији током избора

Спутник 20.10.2018
Најмање 44 човека су погинула, а 238 је рањено у експлозији која је одјекнула на дан избора за доњи дом парламента Авганистана, саопштила је агенција Пажвак. Раније је представник Министарства унутрашњих послова… »

Орбанова изјава о мушкарцима и женама разбеснела професоре на универзитету

Спутник 20.10.2018
Мађарски премијер Виктор Орбан иницирао је забрану студија о роду на мађарским универзитетима, наводећи да се људи рађају или као мушкарци или као жене, што је изазвало бурне реакције универзитета. „Став Владе је да се… »

Нова провокација кијевских расколника: Филарет присваја лавре Московске патријаршије

Спутник 20.10.2018
Синод Украјинске православне цркве Кијевске патријаршије променио је правила о титули свог поглавара, додавши у њу Кијевско-печерску и Почајевску лавру, саопштио је секретар те неканонске црквене структуре Евстратиј Зорја… »

Како су Американци сакрили документа о злочинима над Србима (видео)

Спутник 20.10.2018
Зацементирану представу да су Срби једини кривци у грађанском рату у Босни и Херцеговини могло би да разбије формирање нечег сличног Раселовом суду који се бавио ратом у Вијетнаму, оцењује бивши шеф дипломатије СРЈ… »

УН упозорио: Четрнаест милиона цивила у Јемену би могло умрети од глади

Спутник 20.10.2018
Уједињене нације (УН) су упозориле да би око 14 милиона цивила у Јемену могло бити суочено са смрћу од глади, јавља агенција Анадолија. Јемен је поприште дубоке политичке и сигурносне кризе од краја 2014. године, а ова… »

Руска делегација у посети Асаду

Спутник 20.10.2018
Руска делегација је разговарала са председником Сирије Башаром ел Асадом о развоју ситуације у земљи и борби проти тероризма, саопштило је Министарство иностраних послова Русије. „Детаљно је размотрен читав комплекс питања… »