Извор: Данас архива вести 24.01.2019

У продаји збирке задатака за малу матуру

Данас 24.01.2019
Збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и комбинованог теста за припрему ђака који полажу малу матуру су одштампане и могу се купити од сутра у књижарама Просветног прегледа и другим књижарама… »

Турска: И УН у истрази убиства Кашогија

Данас 24.01.2019
Турски министар спољних послова Мевлет Чавушоглу изјавио је како је дошло време за међународну истрагу убиства саудијског новинара Џамала Кашогија, колумнисте Вашингтон Поста и оштрог критичара саудијске власти, јавља… »

Француска неће да учествује у „такмичењу најглупљих“

Данас 23.01.2019
Француска неће да учествује у „такмичењу најглупљих“ са италијанским званичницима који последњих недеља настављају критике на рачун председника Емануела Макрона, изјавила је данас француска министарка за европска… »

Хрватска: Двоје преминуло од грипа

Данас 23.01.2019
Двоје људи данас је преминуло у загребачкој инфективној болници од грипа, потврдила је директорка те клинике Алемка Маркотић. „Данас је преминуло двоје људи од последица тешког грипа и упале плућа која се развила“, рекла… »

Гутереш: Свет у забрињавајућем распарчавању

Данас 24.01.2019
Свет је захватило забрињавајуће „распарчавање“ због затегнутих односа између Русије, САД и Кине, оценио је данас у Давосу генерални секретар УН Антонио Гутереш на годишњем Светском економском форуму. „Однос између… »

Завршена потрага за несталим авионом и фудбалером Салом

Данас 24.01.2019
Потрага за несталим авионом који је превозио аргентинског фудбалера Емилијана Салу из Нанта у Кардиф данас је завршена, саопштили су званичници. „Спасилачки тим је донео тешку одлуку да оконча претрагу“, рекао је један… »

Градоначелник Вуковара уклонио видео средњошколаца који седе током извођења химне

Данас 23.01.2019
Градоначелник Вуковара Иван Пенава из Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) уклонио је данас са веб странице града видео средњошколаца српске националности који седе током извођења хрватске химне на једном локалном спортском… »

Вес Мичел: Оставка „топ“ дипломате

Данас 24.01.2019
Личност дана Вес Мичел, помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију, поднео је оставку на ту функцију, а како је објављено последњи дан на послу биће му 15. фебруар. Човек који је све донедавно називан… »

Го Греен ин тхе цити: Такмичење за енергетски одрживије градове

Данас 24.01.2019
Девету годину заредом, покренута је кампања “Го Греен”, једно од највећих светских такмичења за студенте инжењерства и бизниса са фокусом на зелену енергију и коришћење обновљивих извора. Годишње глобално… »

КСиаоми планира савитљиви телефон

Данас 24.01.2019
Један од трендова у мобилној индустрији су свакако савитљиви екрани. Технологија савитљивих ОЛЕД дисплеја постоји већ пар година, а Самсунг и ЛГ већ имају патенте за моделе телефона са савитљивим екраном. Изгледа да ће се у… »