Друштво архива вести 02.11.2019

РХМЗ издао упозорење: Очекују се олујни удари кошаве

Мондо 02.11.2019
На југу Баната данас и сутра дуваће олујна кошава повремено са ударима преко 24 м/с, који ће у понедељак, 4. новембра, бити у слабљењу, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод. На југу Баната данас и сутра дуваће… »

УНС: Одговорни за нападе на новинаре у Србији се не кажњавају

Н1 Инфо 02.11.2019
Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је поводом Међународног дана борбе против некажњивости злочина над новинарима, који се обележава 2. новембра, да у Србији највећи број одговорних за нападе на новинаре и медијске… »

"Иљушин" данас избацио 84 тона воде на Старој планини

Дневник 02.11.2019
МОСКВА: Авион-танкер „иљушин 76“ Министарства за ванредне ситуације Русије излио је више од 84 тоне воде на подруцју шумских пожара на Старој планини у Србији, саопштило је то министарство. „Током суботе авион је… »

Американци се хвале! Остварили смо велики напредак у борби против тероризма! Највећа претња су и даље ал-Каида, Иран...

Правда 02.11.2019
САД и њихови партнери остварили су велики напредак у борби против међународних терористичких организација у 2018, наводи се у годишњем извеšтају Стејт департмента о борби против тероризма. Како се истиче у извештају… »

Изведена летно-тактичка вежба БАРС 2019 припадника војски Србије и Русије

Слободна Европа 02.11.2019
Пилоти Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и њихове колеге из Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Русије успешно су извели заједничку летно-тактичку вежбу БАРС 2019, саопштило је данас… »

Стефановић: Очекујем још снажнију борбу против наркотрафикинга (фото)

Вечерње новости 02.11.2019
Рад на приоритетима Министарства унутрашњих послова. Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је у Гучи да од полиције очекује још снажнију борбу против… »

Дрезден: Немачки град прогласио „ванредно стање због нацизма“

BBC News 02.11.2019
Дрезден је дуго сматран бастионом крајње деснице. У граду у источној Немачкој проглашено је „ванредно стање због нацизма", а званичници кажу да имају озбиљан проблем са крајњом десницом. Дрезден, главни град Саксоније… »

Расељени Срби обележили Задушнице у Приштини

РТВ 02.11.2019
СЕВЕРНА МИТРОВИЦА - Расељени Срби из Приштине, а међу њима и мањи број оних који још увек живе у овом граду, обишли су, поводом Митровских задушница, гробове предака и својих најближих, јавља Косово Онлине. Два аутобуса… »

Опрез за воланом: Упозорење АМСС: Возачи да смање брзину на мостовима и надвожњацима

Блиц 01.11.2019
На путевима ван већих градских средина нема ванредних застоја и прекида. До краја дана очекује се појачање ветра на подручју Поморавља и Подунавља, и у Банату због чега се возачима препоручује да смање брзину при… »

„Хрватска има одговорност да помогне Србији око ЕУ“

Вести онлине 02.11.2019
Питање реформи Еуропске уније може ићи укорак с проширењем и настојаћемо да покажемо да је процес проширења кредибилан јер је то једна од најуспјешнијих европских политика, а Хрватска има посебну одговорност ту бакљу… »