Где инвестирати

Хуавеи на првом месту 500 највећих приватних компанија у Кини

Где инвестирати 31.08.2018
Кина је у среду објавила најновију листу 500 највећих приватних компанија у прошлој години, у раздобљу врло јаког развоја приватног сектора у земљи, а на челу те листе налазе се телекомуникациони див Хуавеи и интернет… »

Астон Мартин излази на берзу

Где инвестирати 31.08.2018
ритански произвођач луксузних возила Астон Мартин објавио је у среду да намерава да изађе на Лондонску берзу и тиме оконча заокрет у свом пословању током којег је поново почео профитабилно да послује. Буде ли успешан, то… »

Завршен ремонт блока А4 у Термоелектрани Никола Тесла А

Где инвестирати 30.08.2018
Завршен је ремонт блока А4 у Термоелектрани Никола Тесла А, чиме је снага тог блока повећана на 332 мегавата, продужен радни век на наредне четири деценије, унапређена енергетска ефикасност и заштита животне средине… »

НБС: 572 притужби на рад осигуравајућих кућа

Где инвестирати 30.08.2018
жОд 1. јануара до 30. јуна ове године, сектор за заштиту корисника финансијских услуга Народне банке Србије примио је 572 притужбе на рад друштава за осигурање, што је 10,85 одсто више у односу на исти период прошле… »

У току подела решења о порезу на регистровано оружје

Где инвестирати 30.08.2018
Рок за плаћање ове пореске обавезе је 15 дана од дана достављања решења. Подсећају да је према Закону о порезима на употребу, држање и ношење добара, обвезник пореза на оружје је особа на које гласи оружни лист… »

Агрокор распродаје некретнине по Србији

Где инвестирати 29.08.2018
Хрватски Агрокор не сме да продаје власништво над фирмама у Србији, али ових дана распродаје пословни простор и имовину у нашој земљи. Надлежни у томе не виде ништа спорно, штавише, овај поступак концерна оцењују… »

Јавна предузећа у Србији остварила профит од 23,7 милијарди динара

Где инвестирати 29.08.2018
авна предузећа у Србији у 2017. години имала су укупан нето добитак у износу од 23,7 милијарди динара, на челу са Србијагасом чији је профит више од половине тог износа. Од 37 јавних предузећа чији је оснивач Србија… »

Грађани Србије подижу кредите да би враћали старе дугове

Где инвестирати 29.08.2018
Грађани и привреда у Србији све више узимају кредите, привредници за ширење свог бизниса, а грађани за тренутне потребе и враћање старих дугова. Последица боље монетарне политике државе довела је до тога да је инфлација… »

Истраживање Феда: Прети нова рецесија у САД-у

Где инвестирати 29.08.2018
Смањивање разлике у трошковима краткорочног и дугорочног задуживања можда сигнализује појачани ризик рецесије у Сједињеним Државама, упозорили су истраживачи америчке централне банке у Сан Францисцу. Истраживање се… »

Хиперинфлација у Венецуели, редови испред продавница

Где инвестирати 29.08.2018
Венецуела се суочава са великом економском кризом и хиперинфлацијом, која ће достићи милион процената ове године. Сећате ли се редова за куповину намирница испред продавница у Југославији почетком деведесетих? Са таквим… »