Glas Zapadne Srbije

Uspostavljanje saradnje opština Čajetina i Istočni Stari Grad

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Čajetina - Opština Čajetina i gradska opština Istočni Stari Grad koja pripada gradu Istočno Sarajevo, danas su u prostorijama opštine Čajetina potpisali povelju o uspostavljanju saradnje ove dve opštine, a potpisnici dokumenta bili su Milan… »

Od danas Kobre ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Od danas „Kobre“ više nisu Bataljon vojne policije. Od danas „Kobre“ su Odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska pripadnika te jedinice u kasarni „Vasa… »

Srpski radio u Čikagu sluša se u četiri američke države

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Srpski radio Čikago dve i po decenije informiše srpski emigraciju u čikaškom basenu, koja broji oko pola miliona duša. Čuje se čak u četiri države, a kroz omaleni studio ovog medija prošli su svi istknuti emigranti, disidenti, političari i… »

Torlakove vakcine protiv sezonskog gripa stigle u Moravički okrug

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čačak – Vakcine protiv sezonskog gripa proizvedene u Institutu „Torlak” stigle su u čačanski Zavod za javno zdravlje i već je krenula njihova raspodela po domovima zdravlja u Moravičkom okrugu, kazao je za Glas zapadne Srbije direktor ZZJZ dr… »

Neimari danonoćno grade branu za vodosnadnevanje cele zapadne Srbije: Akumulacija „Svračkovo” najveća investicija u ovom…

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Arilje – Od januara do septembra meseci ove godine vrednost izvedenih radova na gradnji brane i akumulacije „Arilje – profil Svračkovo) dostigla je 400 miliona dinara i do kraja oktobra nadmašićemo ovogodišnji budžet od 417 miliona i to je prvi… »

U užičkoj bolnici pet osoba u teškom stanju

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Užice – U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano šest pacijenata pozitivnih i suspektnih na korona virus, prenosi agencija RINA. Na odeljenju intenzivne nege smešteno je pet osoba, od kojih je dvoje priključeno na respiratore. U kovid… »

Zacrvenele se maline u oktobru, oktobraski plodovi slatki kao julski

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Požega – Iako je sezona za malinare završena pre skoro tri meseca, u voćnjaku Vladete Markovića u selu Velika Ježevica kod Požege ponovo, krajem oktobra, zacrvenili su se plodovi. Nije retkost da pojedine sorte maline rađaju kad su tokom jesenjih… »

Nove zaštitne ograde za veću bezbednost saobraćaja

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Priboj - Nastavljajući planirane aktivnosti na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, ovih dana preduzeo je niz konkretnih mera na neutralisanju kritičnih tačaka na putevima ove opštine… »

U Priboju održana Lokalna debata o razvojnim potencijalima, ključ je u ljudskim resursima

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Priboj - U gradu na Limu održana je Lokalna debata o razvojnim potencijalima, koja je organizovana u okviru projekta „Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije". Ova lokalna debata o razvoju Priboja je druga u nizu od osam, koje se… »

Eko agrar do kraja godine isplaćuje 35 miliona poljoprivrednicima

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čajetina - U preduzeću za razvoj poljoprivrede Zlatiborski Eko agrar u toku je raspodela 35 miliona dinara kroz javne pozive za ulaganja poljoprivrednika za 2020. godinu. Novi direktor Eko agrara Marko Marić veruje da će sa svojim iskustvom biti od… »

Glas Zapadne Srbije, najnovije vesti »