Glas Zapadne Srbije

Zašto srpska malina gubi slast

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Sa starošću zasada od 12 do 15 godina prinos malina u Srbiji, ali i drugim državama u regionu, znatno opada, pa tako i ekonomska računica za dalje bavljenje ovim poslom, izjavio je dr Aleksandar Leposavić sa Instituta za voćarstvo u Čačku. U… »

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Tokom kasne jeseni i zimskog perioda na našem podneblju veoma su prisutne infekcije disajnih puteva. Čest uzročnik ovih infekcija kod dece mlađe od pet godina je respiratorni sincicijalni virus (RSV). Najteže posledice RSV infekcije sreću se kod… »

Borački krš: Nekad vulkan u srcu Šumadije, danas prirodni fenomen

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Knić – Bog nije štedeo kad je Šumadiji delio prirodne lepote, a jedinstven primer za to je i Borački krš koji se nalazi u srcu Gruže i predstavlja redak prirodni fenomen koji među svojim stenama krije nekoliko hiljada godina dugu istoriju… »

U ponedeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Čačak - U ponedeljak 18. novembra u prostorijama ambulante na železničkoj stanici Čačak u vremenu od 9:00 do 14:00 sati, Crveni krst sprovešće akciju dobrovoljnog davanja krvi društva „Kap po kap”. Inače, Crveni krst Čačak svakog utorka, u… »

U Moravičkom okrugu trostruko više gradilišta u odnosu na prethodnih pet godina

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Do 12. novembra 2019. godine izvođači, podizvođači i investitori podneli su inspekciji rada u Moravičkom upravnom okrugu 866 prijava za izvođenje različitih vrsta građevinskih radova na teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana. U… »

Suđenje aktivistima Dveri i Narodne stranke zbog događaja na izborima u Lučanima

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
U Osnovnom sudu u Ivanjici počelo je suđenje trojici aktivista Dveri i Narodne stranke, optuženih za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima, koji su održani 16. decembra prošle godine. Oni su se izjasnili da nisu krivi za delo koje im se… »

Asfaltirano tri kilometra puta u Zablaću

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Čačak - Gradonačelnik Čačka Milun Todorovići obišao je sa svojim saradnicima Zablaće gde je asfaltirano više od tri kilometra puta, za šta je sredstva obezbedila Vlada Srbije. „Asfaltiran je put koji spaja Lazoviće, Žagriće i nastavlja se… »

U Sretininim rukama proradi svaki akumulator

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Čačak – I dok se većina žena odlučuje da u kućnoj radinosti pravi torte i kolače, Sretina Kovačević iz Ljubića odlučila je da isprlja ruke i bude serviser za akumulatore. Ona je jedina žena koja se u zapadnoj Srbiji bavi ovim poslom, a… »

U javnu rasvetu uloženo 3,5 miliona dinara

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Topola – U opštini Topola u toku 2019. godine rađeno je na proširenju javne rasvete, ugrađeno je 100 svetiljki. Prema rečima nadležnih iz lokalne samouprave planirano je postavljanje još 220 svetiljki, a opština Topola je za tu namenu opredelila… »

Danas su Sveti Kozma i Damjan

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava mučenike Svetog Kozmu i Damjana - svete Vrače. Braća su bila lekari i čudotvorci. Ovi sveci se slave dva puta godišnje - 14. jula kada je umro Kozma i 14. novembra kada je umro Damjan. U crkvenom kalendaru… »

Glas Zapadne Srbije, najnovije vesti »