Glas Zapadne Srbije

Danas je Đurđic

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Pravoslavni vernici obeležavaju praznik prenosa moštiju Svetog Georgija, u narodu dan poznat kao Đurđic. U hramovima Srpske pravoslavne crkve danas se obeležava Đurđic. To je jedna od najčešćih slava srpskih porodica. Svetog Georgija crkva… »

Tri kilometra asfalta za meštane Ježevice važni kao autoput do Čačka

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Čačak - Gradonačelnik Čačka Milun Todorovići obišao je sa svojim saradnicima MZ Ježevicu gde je na deonici Grujanska kosa asfaltirano oko tri kilometra puta. “Skoro tri godine rađena je projektna dokumentacija za put u selu Ježevica na deonici… »

Grad Čačak dodelio 390 besplatnih auto sedišta za prvorođene bebe u 2019. godini

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čačak - Gradska uprava Čačka kroz sredstva Saveta za Bezbednost saobraćaja po drugi put omogućila je realizaciju programa unapređenja bezbednosti najmlađih u saobraćaju kroz besplatnu dodelu sigurnosnih auto sedišta za decu. Sedišta su… »

Postavljeni POS terminali u opštini Topola

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Topola – Opštinska uprava opštine Topola postavila je POS terminale u zgradi opštine. POS terminali se nalaze na pisarnici kao i u zgradi lokalne poreske administracije, objavljeno je na sajtu opštine Topola. Postavljanjem POS terminala građanima… »

Novovarošani najviše veruju predsedniku opštine a najmanje političkim strankama

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Nova Varoš – Rezultati nedavnog istraživanja javnog mnjenja koje je na inicijativu programa SWIS PRO sproveo Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID), predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uživa najviše poverenje među… »

Darovi iz devojačke spreme stari vek i po

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Nova Varoš - Poslednja kuća u novovaroškom selu Štitkovo, uz put za Ivanjicu, mala je riznica starina. Dom Peroševića - Mihaila (71), Stane (64) i sina im Budimira (43), u polju Rujišta, na padinama Čemernice, čuva objekte tradicionalnog… »

Nema zime za srpska sela: Dvojica dečaka rade kao veliki domaćini

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čačak – Stefan i Miloš Đorđević imaju devet i jedanaest godina i odrstajau na selu. Oni su već pravi mali domaćini i zato ne čudi što tačno znaju sa čim raspolaže njihovo imanje. “U našem domaćinstvu ima pet, krava, troje teladi, pet… »

Ministar Vulin obišao učesnike vežbe „Cyber Tesla 2019”

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Gornji Milanovac - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je učesnike višednevne komandno-štabne vežbe Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Cyber Tesla 2019” u kasarni… »

U toku unutarstranački izbori u čačanskom SNS, Todorović za sada jedini kandidat za predsednika Gradskog odbora

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čačak - Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku Milun Todorović potvrdio je za Glas zapadne Srbije da su unutarstranački izbori u toku. “Kada sam dobio poverenje i privilegiju da budem poverenik Gradskog odbora SNS u Čačku… »

Jedinstven "Spomenik četiri vere" na mestu gde su sahranjeni ostaci 920 vojnika

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čačak – Na čačanskom groblju nalazi se spomenik jedinstven u svetu, posvećen svim ratnicima poginulim na ovom području između 1912 i 1918. godine, a koji su sahranjeni na istom mestu. “Ovde počivaju ostaci 920 vojnika, oko 650 je srpskih i oko… »

Glas Zapadne Srbije, najnovije vesti »