Glas Zapadne Srbije

Novac umesto za predstojeće novogodišnje praznike biće preusmeren za lečenje dece obolele od retkih bolesti

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Užice – Ove godine u gradu na Đetinji neće za predstojeće novogodišnje praznike i događaje neće biti koncerata, vatrometa, kićenja grada, kao ni drugih manifestacija. Naime, Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, saopštila je da… »

Nulta krvna grupa zaštićenija od drugih

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Neke od najnovijih naučnih studija o korona virusu i naporima da se pronađu lekovi i vakcine covid - 19 sada su poznate široj javnosti. Rojters prenosi da velika studija koja je rađena u Kanadi nudi dokaze da ljudi koji imaju nultu krvnu grupu ili su… »

Četvrta sednica Skupštine opštine Topola zakazana za nedelju

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Topola – Predsednik Skupštine opštine Topola, Miodrag Milovanović sazvao je za sutra (nedelju), 4. sednicu Skupštine opštine Topola. Ova sednica bila je zakazana za 29.10. a nije održana zbog nedostatka kvoruma. Dnevnim redom predviđeno je 45… »

U Ovčar Banji se prevrnuo kamion koji je prevozio živi kreč, vozač teško povređen

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Čačak - Na magistralnom putu Čačak - Užice u popodnevnim časovima došlo je do saobraćajne nezgode, kada je vozač kamiona jagodinskih registarskih oznaka, pod još neutvrđenim okolnostima izgubio kontrolu nad vozilom, udario u betonsku bankinu i… »

Raseljena lica iz BiH i Hrvatske dobiće svoj dom, u Čačku se gradi 25 stanova

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Čačak - U okviru proširenja devetog potprojekta Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji raspisan je tender za izgradnju višeporodičnog stambenog objekata u Čačku. Predmet nabavke su građevinski radovi na izgradnji zgrade sa… »

Jovan prošao 50 država da bi stigao na Solunski front

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Ratna staza Zekovića s Romanije: Madžarska, Ukrajina, Galicija, Dobrudža, Rusija, Sibir, Mandžurija, Singapur, Cejlon, Indijski okean, Egipat, Sredozemlje, Grčka i slobodna Srbija Ratna povest Jovana Zekovića (1892–1983), sva je prilika, nema… »

Dijana Radović: Borba protiv nasilja nad ženama je naša obaveza

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Priboj – Od uvođenja ove institucije do danas, Srbija je unapredila položaj mnogih diskriminisanih grupa u našem društvu. Poverenik kao nezavisan organ u prethodnom periodu opravdao je ulogu zbog koje je i osnovan, a to je očuvanje ustavnopravne… »

Adaptirane prostorije kovid ambulante u Ivanjici – pacijenata sve više

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Ivanjica - Veoma teška epidemiološka situacija u Ivanjici, sa preko stotinu pacicenata na dnevnom nivou koji imaju simptome korone, uslovila je preduzimanje hitnih mera kako bi se građanima omogućili što bolji uslovi za lečenje. Nakon premeštanja… »

Broj inficiranih Kovidom 19 u Srbiji i dalje raste: 57 preminulih, 7,780 novozaraženih

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
U poslednja 24 časa od testiranih 22,404, virusom korona inficirano je 7,780 osoba, dok je preminulo 57 lica. U bolnicama širom Srbije na respiratore je priključeno 245 osoba. Od početka epidemije do sada procenat smrtnosti je 0.91%. GZS… »

Ružić: Proces sticanja znanja nije ugrožen, danas uputstvo

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio je da će danas školskim upravama biti upućena konkretna uputstva kojima će biti definisane i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u… »

Glas Zapadne Srbije, najnovije vesti »